Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ Klaus Iohannis anunță că își dorește o REPUBLICĂ PREZIDENȚIALĂ + ATAC la politicienii penali - VIDEO

hotnews.ro
iohannis

Klaus Iohannis a vorbit, la o întâlnire cu tinerii, că s-a gândit ca România să facă trecerea de la republică semi-prezidențială la republică prezidențială.

”Eu m-am gândit și mulți s-au gândit la România să fie republică prezidențială. Așa a gândit grupul care a scris Constituția. S-au făcut mai multe modificări. Lumea își pune întrebări, de ce nu am putea să mergem pe aceeași lungime de undă? Prin decalarea alegerilor, alegătorul român dorește să aibă un echilibru care duce la divergențe, așa cum le avem acum. Dacă aș fi dispus să discut fără emoții și fără să apară probleme majore, nu sunt deloc dispus să fac compromisuri când mă gândesc la independența justiției și statul de drept. E obligatoriu, ne dorim statul de drept în România, nu sunt dispus să le pun sub semnul întrebării cu politicieni care exact aceste lucruri vor să pună să schimbe. Acest lucru nu se poate, de aceea apar aceste divergențe de opinii și eu cred că alegătorul român exact asta își dorește, ceea ce spun eu.

Citește și: Producătorii de medicamente trag un semnal de alarmă! Milioane de pacienți sunt în pericol

Foarte mulți politicieni pierd contactul cu oamenii și asta e un mare politic. Asta duce la o neîncredere în oamenii politici, în spațiul european se numește euroscepticism. Oamenii vor o românie puternică, prosperă, un stat de drept, Sunt unii, în spațiul public, care își doresc altceva. Ei sunt o mică minoritate. Ar fi bine să înțeleagă că sunt o mică minoritate. Românii își doresc să poată circula, investitorii străini să fie primiți cu brațele deschise, nu cu critici absurde, unde justiția nu e doar legală, ci și dreaptă.”, a spus Klaus Iohannis la întâlnirea cu premianții competiției „Civic Avengers”.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.