Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alertă la Tulcea: Au fost cerute sute de doze de vaccin împotriva difteriei

MFE
Vaccinare

Direcția de Sănătate Publică din județul Tulcea a solicitat instituției omologe din Brăila transferul cu titlu gratuit a 600 de doze de vaccin împotriva difteriei. Este vorba despre o măsură de precauție în contextul situației epidemiologice din Ucraina, unde în ultimele două luni au fost înregistrate zeci de cazuri de îmbolnăvire, potrivit romania-actualitati.ro.

La recomandarea Ministerului Sănătăţii şi având în vedere acoperirea vaccinală suboptimală, autoritățile tulcene au solicitat tuturor medicilor de familie și unităților medicale intensificarea activității de supraveghere a stării de sănătate a populației. În contextul în care în România nu s-au mai înregistrat cazuri de difterie de aproape 30 de ani, autoritățile au amintit medicilor de familie definiția de caz și problemele de sănătate speciale conexe care trebuie să facă obiectul supravegherii epidemiologice.

Citește și: BREAKING: ÎCCJ şi cele mai mari curţi de apel din ţară au votat pentru menţinerea SIIJ

De asemenea, Direcția de Sănătate a solicitat vaccinuri pentru difterie de la instituția similară din Brăila. Şefa Direcției, Mihaela Nicolau: Direcția de Sănătate Publică Tulcea a solicitat de la DSP Brăila transferul unei cantități de 600 de doze de vaccin împotriva difteriei, urmând ca în zilele următoare aceste doze să ajungă în depozitul Direcției de Sănătate Publică Tulcea. La momentul acesta, în depozitul Direcției de Sănătate Publică Tulcea nu exista nicio doză de vaccin.

Difteria este o boală cu transmitere aerogenă, iar vaccinarea este singura metodă de prevenire.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.