Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ - La un pas de un nou 9/11: Atac terorist care viza doborârea unui avion, DEJUCAT în Australia

terorist

Forţele de ordine australiene au dejucat un 'complot terorist' presupus islamist care urmărea 'doborârea' unui avion printr-un dispozitiv exploziv improvizat, iar patru persoane au fost arestate la Syndey, a anunţat duminică premierul Malcolm Turnbull, potrivit AFP.

"Pot anunţa că noaptea trecută a avut loc o importantă operaţiune de contraterorism pentru a dejuca un complot terorist ce viza doborârea unui avion", a declarat el presei. În urma acestui incident, măsurile de securitate au fost consolidate pe principalele aeroporturi din ţară.

Citește și: Pasagerii avionului lui Rogozin, reacţii DURE după scandal:'Dodon să-şi ceară IERTARE' / VIDEO

"Ameninţarea teroristă este extrem de reală", a avertizat premierul, precizând că planul de atac pare să dezvăluie un 'complot elaborat', şi nu acţiunea unui aşa-numit 'lup singuratic'.

Cei patru bărbaţi, care nu au fost oficial inculpaţi şi a căror vârstă nu a fost dezvăluită, au fost arestaţi sâmbătă, când poliţia a luat cu asalt locuinţe în cel puţin patru cartiere diferite din Sydney, între care şi centrul oraşului.

Ei sunt suspectaţi că au legătură cu un complot 'de inspiraţie islamică', a declarat comisarul Andrew Colvin, din cadrul poliţiei federale australiene.

"Credem că este vorba de terorism de inspiraţie islamică. Trebuie să anchetăm mai profund ceea ce se ascunde exact în spatele acestui lucru", a explicat comisarul, conform Agerpres.

El a adăugat că datorită unor informaţii culese în ultimele zile forţele de ordine au descoperit pista unui posibil "atac terorist în care s-ar fi folosit un dispozitiv exploziv improvizat", pregătit de mai multe persoane la Syndey.

Autorităţile nu au precizat dacă atacul viza un zbor naţional sau internaţional, însă cotidianul Daily Telegraph din Sydney a scris că ar fi fost vorba de un zbor intern.

Autorităţile australiene se tem de noi atacuri jihadiste după mai multe atentate, între care uciderea unui angajat al poliţiei la Sydney de către un adolescent de 15 ani, care au vizat această ţară în ultimii ani.

Citește și: Reacție DURĂ a Poloniei după măsurile luate de Comisia Europeană

Înainte de acest anunţ, 12 atacuri au fost dejucate şi circa 60 de persoane au fost inculpate de la ridicarea nivelului de alertă în septembrie 2014.

Australia participă la coaliţia internaţională condusă de SUA care desfăşoară raiduri aeriene împotriva grupării jihadiste Statul Islamic în Irak şi Siria din vara lui 2014.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.