Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alertă maximă pentru tricolori: Au ajuns la Priștina într-un moment în care tensiunile dintre kosovari și sârbi sunt la cote alarmante

Frf.ro
Nationala in Kosovo

Echipa naţională a ajuns la Priştina, miercuri, pentru meciul cu Kosovo, din preliminariile Euro 2024, informează frf.ro.

Deplasarea cu avionul de la Bucureşti la Priştina a durat aproximativ o oră, iar meciul Kosovo – România va avea loc vineri, de la ora 21,45, pe stadionul Fadil Vokrri din Priştina.

Situația nu este deloc una liniștită pentru naționala României în contextul în care divergențele dintre kosovari și sârbi s-au ampliciat, iar România face parte din țările care nu au recunoscut independeța statului Kosovo.

Uniunea Europeană a ameninţat miercuri autorităţile din Kosovo cu "consecinţe politice" dacă nu iau decizii de atenuare a tensiunilor cu comunitatea sârbă din nord, relatează AFP.

"Ne aşteptăm ca prim-ministrul kosovar, Albin Kurti, să ia măsuri pentru o dezescaladare. În caz contrar, vor exista consecinţe politice, cu suspendarea vizitelor şi a contactelor la nivel înalt şi măsuri temporare şi reversibile", a avertizat purtătorul de cuvânt al şefului diplomaţiei UE Josep Borrell. "Nu sunt sancţiuni, ci măsuri restrictive", a insistat el.

Purtătorul de cuvânt a admis însă că suspendarea sprijinului financiar al UE este în discuţie. "O serie de măsuri au fost propuse statelor membre şi sunt în discuţie", a spus el, fără a da alte detalii.

O reuniune a miniştrilor de externe ai UE este programată pentru 26 iunie la Luxemburg.

Violenţe au izbucnit la începutul lunii iunie în nordul Kosovo, când guvernul kosovar a instalat în funcţie primari de origine albaneză în patru oraşe din nordul Kosovo, după alegeri locale boicotate în mare parte de sârbi.

Kosovo a făcut parte din Serbia, dar şi-a declarat independenţa în mod unilateral în 2008. Belgradul, care nu a recunoscut Kosovo ca stat independent, alimentează în mod regulat tensiunile în partea de nord a ţării, notează dpa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.