Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ METEO emisă de ANM: Cod portocaliu de ploi în nord-estul țării și cod galben în centru și sud-est

METEO
meteo alert

E alertă meteo de  ultimă oră pentru mai multe zone din România, unde sunt așteptate precipitații abundente.  Meteorologii anunță, luni dimineața, avertizări cod portocaliu pentru mai multe județe din nord-estul țării și cod galben în sud, est și zona Dobrogei. Avertizările sunt valabile până la ora 21.00, conform Mediafax.

Potrivit ANM, codul portocaliu intră în vigoare la ora 12.00 și este valabil în vestul și sudul Moldovei, nordul Dobrogei, nordul și nord-estul Munteniei, precum și în estul și sud-estul Transilvaniei.

Citește și: NEBUNIA de la granițe CONTINUĂ: Aproape 100.000 de oameni, la vămile României, în 24 de ore

În aceste zone, instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Aversele vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 30...40 l/mp și pe arii restrânse 50...60 l/mp.

Sursa citată mai arată că de luni, de la ora 10.00 până la ora 21.00 este cod galben de ploi în Maramureș și local în Transilvania, Muntenia, Dobrogea și Moldova.

În aceste zone vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, ce vor lua și aspect de vijelie și, izolat, grindină.

Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de peste 20...25 l/mp și izolat 30...40 l/mp.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.