Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ mondială: Coreea de Nord amenință cu lansarea unei rachete, Japonia mobilizează armata

kim2

Armata Japoniei este în alertă pentru o posibilă lansare a unei rachete balistice de către Coreea de Nord, a declarat marţi o sursă guvernamentală, media relatând că Marina japoneză şi sistemul de baterii anti-rachetă Patriot au primit ordin să doboare orice proiectil care s-ar îndrepta înspre teritoriul ţării, relatează Reuters.

Coreea de Nord pare să fi mutat o rachetă cu rază medie de acţiune pe coasta sa de est, însă nu există semnale privind o lansare iminentă, a relatat agenţia sud-coreeană de ştiri Yonhap, citând o sursă guvernamentală neprecizată.

Citește și: Un nou VIOL ÎNFIORĂTOR șochează România: O elevă din Vaslui a fost violată, de colegi, în timpul orei de desen

Un oficial al Ministerului Apărării sud-coreean a spus că nu poate confirma informaţiile transmise de Yonhap, dar că armata urmăreşte îndeaproape activităţile Coreii de Nord privind rachetele.

Tensiunile în regiune s-au amplificat după ce Coreea de Nord a desfăşurat în ianuarie cel de-al patrulea său test nuclear, urmat de lansarea unui satelit şi de testarea a diferite rachete, una chiar în luna mai.

Citește și: Ministrii socialisti germani iau drumul Moscovei

Japonia şi-a pus forţele anti-balistice în alertă de mai multe ori în acest an după ce a detectat semnale ale unor posibile lansări de rachete.

Sursa din cadrul guvernului japonez a spus că există semnale că Phenianului s-ar pregăti pentru lansarea unei rachete cu rază medie Musudan, acelaşi tip de rachetă pe care a încercat să o lanseze în mai, când armata a fost plasată în stare de alertă.

Citește și: Se pregătește și ‘MAREA’ remaniere. Care sunt miniștrii pe făraș

Lansarea din mai, care a avut loc la o zi după ce Japonia şi-a pus armata în alertă, a eşuat. Coreea de Nord a încercat fără succes să testeze racheta Musudan de trei ori în aprilie, potrivit unor oficiali americani şi sud-coreeni.

Coreea de Nord a eşuat în toate cele patru încercări ale sale de a lansa racheta Musudan, care teoretic are o rază de acţiune care poate cuprinde orice parte din Japonia şi teritoriul american Guam.

Citește și: Sânii noștri, mesajele tale: Așa își face reclamă cel mai tare site de profil

Phenianul ar avea până la 30 de rachete Musudan, conform presei sud-coreene. Potrivit unor oficiali, primele au fost desfăşurate în jurul anului 2007, însă Coreea de Nord nu a încercat să le testeze decât începând cu acest an.

Consiliul de Securitate al ONU a adoptat în martie sancţiuni mai dure împotriva Coreii de Nord din cauza dezvoltării programului său de arme nucleare, scrie agerpres.ro.

Citește și: TRIBUL IZOLAT din Amazon de care nimeni nu vrea să se apropie. E PERICOL DE MOARTE

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.