Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ mondială: Produs de slăbit, potenţial letal

medicamente

Interpol a lansat luni o alertă în legătură cu un produs de regim, cunoscut de asemenea în lumea culturismului, care a provocat decesul unei femei în Marea Britanie şi grave probleme unui francez, relatează AFP.

''O alertă mondială a fost emisă de Interpol în legătură cu 2,4-dinitrofenol (DNP), o substanţă ilicită şi potenţial letală, utilizată ca produs de regim şi care ajută la creşterea masei musculare'', a anunţat într-un comunicat organizaţia internaţională de cooperare în domeniul poliţiei, cu sediul la Lyon (Franţa).

Interpol a emis ''o alertă portocalie'' către poliţie, organismele publice şi organizaţiile internaţionale, după "decesul unei femei în Marea Britanie şi în timp ce un francez este grav bolnav după ce a consumat această substanţă''.

Vândută de obicei sub formă de pulbere galbenă sau capsule, substanţa se găseşte şi sub formă de cremă. Riscurile legate de utilizarea ei sunt amplificate de condiţiile producţiei ilegale, potrivit Interpol.

DNP-ul se află şi în componenţa unor explozibili.

Este produsă în laboratoare clandestine ''care nu aplică nicio reglementare în materie de igienă'', expunându-i pe ''consumatori unui risc sporit de supradoză din cauza lipsei lor de competenţe specializate'', avertizează Interpol, potrivit Agerpres.

În anii 1930, DNP era folosită pentru stimularea metabolismului şi pentru favorizarea pierderii în greutate, dar a fost retras de la vânzare după ce a provocat mai multe decese.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.