Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ Numărul urangutanilor, în scădere dramatică în partea indoneziană a insulei Borneo

alerta

Populaţia de urangutani din partea indoneziană a insulei Borneo a scăzut cu aproape 150.000 de exemplare între 1999 şi 2015, susţine un nou studiu, citat de DPA. Estimările plasează în prezent numărul de urangutani la 50.000-100.000 de exemplare, conform Agerpres.

Exploatarea forestieră şi a altor resurse naturale sunt responsabile pentru moartea unui mare număr de urangutani, prin distrugerea habitatului acestora, susţine studiul, publicat joi în revista ştiinţifică Current Biology.

"Scăderea densităţii populaţiei de urangutani a fost extrem de severă în zonele care au fost defrişate sau transformate pentru agricultura industrială, în condiţiile în care urangutanii au întâmpinat dificultăţi în a trăi în afara zonelor forestiere", a indicat Maria Voigt de la Institutul Max Planck pentru Antropologie Evoluţionistă din Germania, una dintre cele 38 de instituţii care au colaborat la acest studiu.

"Cu toate acestea, în mod îngrijorător, majoritatea urangutani care au murit provin în zonele care nu au fost defrişate în timpul perioadei de studiu. Aceasta implică că mulţi au fost ucişi", a indicat Voigt într-un comunicat de presă care însoţeşte studiul.

Studiul pe termen lung a comparat observaţiile de teren din perioada 1999- 2015 pentru a ajunge la estimările prezentate anterior.

Potrivit cercetătorilor, peste 45 000 de urangutani vor muri pe insulă în următorii 35 de ani din cauza pierderii habitatului.

Clasificată ca "ameninţată cu dispariţia", populaţia de urangutani numără în prezent 111.000 de exemplare care trăiesc în sălbăticie pe insulele Sumatra şi Borneo, potrivit organizaţiei World Wildlife Fund (WWF).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.