Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ - Paul Stănescu joacă tare înainte de CEX: 'Nu e vid de putere în PSD!'

flux24.ro
paul stanescu

Președintele executiv PSD a declarat joi, într-un punct de vedere transmis ȘTIRIPESURSE.RO, înaintea CEX de vineri în care se va discuta despre Congres, că partidul nu trebuie să se grăbească cu alegerile interne și în loc să se intre în lupte interne pentru funcții și putere, partidul să analizeze de ce a pierdut alegerile și să aștepte toamna pentru un Congres în care să se aleagă candidatul la prezidențiale:

  • „Nu consider oportună organizarea unui congres rapid și am să vă explic si de ce.
  • Congresul este cel mai înalt for decizional al partidului, cea mai importanta institutie, cadrul în care se găsesc soluții pentru problemele majore cu care ne confruntăm. Nu este doar o prevedere statutară, sau o cutumă, putem vorbi de o tradiție. De-a lungul timpului, la congresele PSD s-au marcat puncte de cotitură, s-au tranșat dispute și rivalități, dar poate cel mai important element comun a fost acela că toate aceste evenimente au fost pregătite temeinic, în acord cu importanța deciziilor care urmau să fie luate.
  • În momentul de față, problema noastră cea mai mare nu este aceea că nu avem un președinte ales. Nu se poate vorbi de un vid de putere în PSD. Avem o conducere interimară statutară, avem în continuare majoritatea în Parlament și guvernarea. Problema majoră căreia viitorul Congres va trebui să-i găsească soluția este pierderea alegerilor europarlamentare la un scor cu care PSD nu s-a mai confruntat niciodata. Înainte de a desemna oamenii care să ducă povara viitoarelor campanii, va trebui să facem o analiză serioasă a cauzelor care ne-au adus aici și a modului în care trebuie să ne raportăm la așteptările alegătorilor.
  • De aceea, cred că trebuie să le lăsăm un timp, nu foarte lung însă, colegilor din toată țara pentru aceste analize, astfel încât Congresul să fie un for real de dezbatere, în care să se confrunte idei și soluții, nu doar o scenă de luptă pentru putere sau un cadru de adoptare formală a unor decizii luate de un grup restrâns de lideri.
  • Ne așteaptă o vară fierbinte din punct de vedere politic și cred cu tărie că putem pune concediile pe un plan secund și să ne dedicăm reconstrucției partidului, astfel încât să putem avea, chiar înainte de sosirea toamnei, un congres care să stabilească și strategia partidului, și eventualele schimbări de statut, și candidatul la alegerile prezidențiale”

Citește și: Viorica Dăncilă schimbă macazul: și-a lansat un nou cont de Facebook cu un citat din Winston Churchill .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.