Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ pe mapamond: Coreea de Nord a lansat o RACHETĂ BALISTICĂ

Kim Jong-Un, nuke test

Coreea de Nord a lansat marţi o rachetă balistică din nordul ţării, în apropierea frontierei cu China, a informat statul major al armatei sud-coreene, citat de Yonhap.

Racheta a fost lansată din nordul ţării, din apropierea localităţii Banghyon din provincia Pyongan de Nord, în jurul orei 4.00 GMT (1.00 ora României). După un zbor de circa 40 de minute, traiectoria de aproximativ 930 de kilometri s-a încheiat în Marea Japoniei, în zona economică exclusivă niponă, transmit agenţiile de presă internaţionale, preluând aceeaşi sursă. Modelul rachetei nu a fost încă precizat.

Citește și: Partea nevazută a pactului Dragnea – Iohannis

Potrivit comandamentului militar american din Pacific, Centrul Nord-American de Apărare Aerospaţială (NORAD) a monitorizat racheta timp de 37 de minute şi a estimat că nu reprezintă o ameninţare pentru America de Nord. Forţele armate ale SUA apreciază că racheta a fost de tipul cu rază medie de acţiune, nu intercontinentală.

Preşedintele sud-coreean Moon Jae-in a convocat de urgenţă Consiliul Naţional de Securitate de la Seul.

Citește și: Anunț TERIBIL: Denisa Manelista mai are puțin de trăit

Şi în Japonia a fost convocat Consiliul Naţional de Securitate, iar premierul Shinzo Abe a declarat presei că incidentul "arată clar că ameninţarea (din partea Coreei de Nord) creşte". Guvernul de la Tokyo a înaintat celui de la Phenian un protest ferm în urma evenimentului, a anunţat secretarul-şef al cabinetului nipon, Yoshihide Suga. Potrivit acestuia, nu există rapoarte că racheta ar fi lovit vreo navă.

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a discutat telefonic chiar zilele trecute despre Coreea de Nord atât cu Moon, cât şi cu Abe. Marţi, 4 iulie este pentru americani Ziua Independenţei, iar Reuters reaminteşte că nu este pentru prima dată când nord-coreenii lansează rachete în preajma sărbătorii naţionale a SUA.

Citește și: OFICIAL Dragoș Pătraru a anunțat că pleacă de la Digi 24: Care e viitoarea televiziune unde va lucra / VIDEO

Trump a comentat lansarea de marţi în reţeaua Twitter: "e greu de crezut că Coreea de Sud şi Japonia vor mai tolera asta multă vreme" şi "poate China va face o mişcare grea împotriva Coreei de Nord şi va pune capăt o dată pentru totdeauna acestei inepţii". Casa Albă nu a comentat oficial.

Cele mai recente lansări de rachete din Coreea de Nord au avut loc la începutul lui iunie. Obiectivul Phenianului este dezvoltarea unei rachete cu încărcătură nucleară, cu rază lungă de acţiune, care să poată lovi teritoriul continental al Statelor Unite.

Citește și: După Andreea Marin, și Sandra îl părăsește pe Tuncay Ozturk: Anunțul făcut pe Facebook .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.