Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alertă pe piața medicamentelor - Loturi falsificate dintr-un produs folosit împotriva diabetului, dar și pentru slăbit

ozempic

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a emis o alertă prin notificări de la agențiile naționale de sănătate cu privire la existența unor loturi falsificate de Ozempic, un medicament pentru diabet care se administrează printr-o soluție injectabilă.

După cum a informat agenţia într-un comunicat, autoritățile sanitare au depistat distribuția stilourilor injectoare preumplute, mecanismul de administrare a acestui medicament, cu numere de serie inactive, motiv pentru care au alertat operatorii de posibile contrafaceri. Aceste stilouri au venit de la firme din Austria și Germania, deși, deocamdată, nu s-a detectat vânzarea lor în farmacii legale și nu au fost raportări de pacienți afectați de contrafacere.

După cum a raportat EMA, stilourile preumplute Ozempic au numere de lot, coduri de bare 2D și numere de serie unice care pot fi urmărite în întreaga UE, așa că atunci când codurile inactive au fost scanate, au fost declanșate alerte pentru presupusele falsuri.

Cazul este investigat de autoritățile sanitare naționale și europene în colaborare cu poliția, în timp ce unitățile și distribuitorii din țările afectate au fost avertizate. De asemenea, EMA a raportat diferențele dintre stilourile contrafăcute și cele originale, care pot fi observate în aspectul lor, așa cum sunt publicate în unele imagini de agenția germană pentru medicamente.

Autoritățile recomandă, în orice caz, să se consulte prospectul pentru a se asigura că nu este un produs contrafăcut, să nu se folosească stilouri preumplute Ozempic suspectate de a fi false și să se returneze produsul în cazul în care ar putea fi fals, deși vânzarea lui nu a fost detectată în farmacii în acest moment. În cele din urmă, EMA le omandă pacienților să cumpere medicamente online numai prin instituții legale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.