Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ - Penitenciarul Ploieşti devine centru COVID-19. Deţinuţii vor fi mutaţi

penitenciar inchisoare

Coronavirusul se răspândeşte cu viteză în rândul persoanelor private de libertate. În aceste condiţii, s-a luat decizia stabilirii unui centru pentru deţinuţii cu COVID-19, potrivit unor surse ANP.

Astfel, o parte a Penitenicarului Ploieşti va fi golită în perioada următoare, pentru a fi transformat în centru COVID. Toţi deţinuţii vor fi mutaţi în alte penitenciare, iar la Ploieşti vor fi aduşi doar deţinuţi bolnavi de COVID.

ANP a confirmat informaţia, precizând că Penitenciarul Ploieşti va fi centru ce monitorizare a deţinuţilor care au avut COVID-19 şi care nu ar mai fi contagioşi după 14 zile.

În urmă cu două săptămâni, ANP anunţa că Penitenciarul-Spital București-Jilava asigură conduita terapeutică pentru 105 deținuți confirmați pozitiv SARS-CoV-2. De atunci au apărut informaţii despre zeci de alte infectări în rândul persoanelor private de libertate. Neoficial, există informaţii că ar fi vorba despre sute de deţinuţi infectaţi.

Activitatea penitenciarului a început în septembrie 1996 când au sosit primele persoane private de libertate pentru custodiere în celulele penitenciarului şi a fost dat în folosinţă blocul alimentar. Penitenciarul Ploieşti este dispus pe o suprafaţã de 5155 m.p., având 7 corpuri de clãdire din care 1 corp este destinat deţinerii persoanelor private de libertate, celelalte servind pentru: preparare hranã deţinuți, magazii, ateliere, club deţinuţi, birouri personal penitenciar. Capacitatea penitenciarului este de aproximativ 400 de persoane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.