Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ - PSD îl amenință deschis pe Klaus Iohannis cu SUSPENDAREA: Trebuie să o revoce pe Kovesi

Inquam Photos / Octav Ganea
klaus iohannis cotroceni

PSD îl amenință deschis pe Klaus Iohannis cu suspendarea, în cazul în care va refuza să o revoce din funcție pe Laura Codruța Kovesi. Deputatul PSD, Ioan Dârzu, a explicat că el personal va strânge semnăturile, dacă președintele nu respectă decizia CCR.

Citește și: Un jurnalist român în SUA, dezvăluire BOMBĂ: cu cine s-a întâlnit Kovesi în SUA

„Chiar eu voi strânge semnături pentru suspendarea Președintelui în cazul în care acesta nu va respecta decizia CCR”, anunță deputatul Ioan Dîrzu, într-un comunicat transmis presei. „Klaus Iohannis nu are altă variantă decât aceea de a o revoca din funcție pe Laura Codruța Koveși, încă actual procuror-șef DNA”, susține deputatul PSD.

Deputatul PSD mai dă un motiv de suspendare: ”Președintele României se mai face vinovat de încălcarea Constituției și pentru că nu a desemnat un candidat pentru funcția de director al Serviciului de Informații Externe de mai bine de 2 ani. Președintele României nu și-a exercitat atribuțiile de desemnare a unui candidat pentru șefia SIE în timp rezonabil punând Parlamentul în imposibilitatea obiectivă de a numi un director civil”.  În consecință, Ioan Dîrzu soliciă președinților celor două Camere ale Parlamentului să sesizeze Curtea Constituțională a României privind existența unui conflict juridic de natură constituțională între Președinte și Parlamentul României.

„Voi fi primul care strânge semnături pentru suspendarea Președintelui, în cazul în care acesta nu va respecta decizia CCR sau nu va desemna de îndată un director civil la conducerea SIE. Președintele nu este la primul conflict juridic de natură constituțională pierdut, deci putem spune că deja se află într-o stare de recidivă. În prezent, sunt toate motivele de natură constituțională care să atragă suspendarea Președintelui României. Depinde numai de el cum înțelege să-și exercite atribuțiile în cadrul constituțional”, avertizează deputatul, care este liderul organizației PSD Alba.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.