Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ - România a pierdut cursa pentru vârful ONU

breaking news stiripesurse.ro

România a pierdut, vineri, în fața Estoniei, un loc de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU, o șansă care apare odată la 14 ani!

La primul vot, România a obţinut 78 de voturi, iar Estonia 111, din cele 129 necesare. La reluarea votului, Estonia a avut 132 de voturi, iar România 58.

România și-a lansat oficial, pe 2 iunie 2017, la sediul ONU din New York, campania oficială pentru obținerea unui mandat de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU și a candidat contra Estoniei pe singurul loc alocat estului Europei.

Scopul Consiliului de Securitate al ONU este menţinerea păcii mondiale.

În cazul unor conflicte, poate impune sancţiuni economice, poate impune un embargo asupra armelor și poate, în cazuri extreme, să autorizeze inclusiv acțiuni militare. Consiliul de Securitate al ONU este format din 15 țări.

Cinci țări sunt membri permanenți, toate fiind puteri nucleare (China, Franţa, Rusia, Marea Britanie și SUA), iar celelalte zece țări se schimbă prin rotație, prin mandate de câte doi ani. România a mai deținut patru mandate de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU: 1962, 1976, 1990 și 2004.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.