Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ - Suspectul în cazul de la Caracal a contestat în instanţă măsura arestului preventiv

Inquam Photos / Octav Ganea
Gheorghe Dinca

Gheorghe Dincă, principalul suspect în cazul de la Caracal, a contestat, sâmbătă, măsura arestului preventiv. Curtea de Apel Craiova urmează să stabilească data la care contestația va fi judecată, transmite Mediafax.

După ce magistrații Tribunalului Dolj au decis arestarea preventivă a lui Gheorghe Dincă, pricipalul suspect în cazul Alexandrei, acesta a depus contestație.

„A fost depusă contestație la măsura arestului preventiv. Contestația urmează să fie judecată de Curtea de Apel Craiova”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Dana Nicu, purtător de cuvânt al Tribunalului Dolj.

După ce a fost luată măsura arestului preventiv, avocatul lui Gheorghe Dincă a fost întrebat dacă s-a descoperit că apelurile fetei la 112 au fost făcute de pe telefonul presupusului agresor, acesta răspunzând: „Din câte am înțeles da. Apelul era făcut de pe telefonul lui”. Întrebat cum explică Gheorghe Dincă acest aspect, avocatul a declarat că „nu îl explică, nu recunoaște”.

Potrivit acestuia, suspectul principal de la Caracal pledează nevinovat.

„Spune că nu cunoaște cele două persoane despre care este acuzat că le lipsește de libertate. La ora actuală acuzația nu este de omor, este vorba despre trafic de minori și viol, acestea sunt infracțiunile care se rețin în sarcina dânsului”, a declarat avocatul.

Întrebat, de asemenea, dacă există probe concrete în acest dosar, avocatul a răspuns: „Da, există probe concrete, însă din punctul meu de vedere nu este insuficient ca la ora actuală să apreciem că această persoană este vinovată și trebuie condamnată”.

În ce privește osemintele găsite, avocatul a spus că din punctul de vedere al lui Gheorghe Dincă nu sunt umane. Legat de bijuteriile găsite, suspectul a spus că el colecționa fake-uri care „au ajuns acolo aparținând dânsului și soției dânsului”.

Întrebat, de asemenea, dacă suspectul are alibiuri pentru zilele în care a dispărut Alexandra, avocatul a răspuns că acesta a mers diminețile la piață, iar apoi „a lucrat la o activitate de tinichigerie, pentru că dânsul dezmembrează și componente de fier și le comercializează”.

Suspectul principal de la Caracal, Gheorghe Dincă, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, sub acuzațiile de viol și trafic de minori.

Gheorghe Dincă este tată a trei copii. În casa lui a fost găsit un bidon cu resturi umane și bijuterii în special inele, care i-ar fi aparținut Alexandrei.

Alexandra, în vârstă de 15 ani, a fost dată dispărută miercuri, iar, joi, fata a sunat la ora 11.00 de trei ori la Serviciul de Urgență 112, anunțând că este sechestrată. Cu toate datele furnizate, Serviciul de Telecomunicații Speciale nu a reușit o locație exactă, ci o arie de căutare, polițiștii având nevoie de 19 ore pentru a intra în imobilul principalului suspect.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.