Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ - Viceprimarul Aurelian Bădulescu, CITAT la Parchet după ce a declarat public că a mințit privind protestul din 10 august

breaking news

Aurelian Bădulescu a declarat că a fost chemat, luni, la Parchetul General, după ce a spus miercuri seară că a mințit procurorii care anchetează violențele de la protestul din 10 august 2018. Viceprimarul subliniază că nu poate confirma, în prezent, dacă a fost ordin ca jandarmii să fie violenți.

„Am fost chemat luni la Parchet. (...) Eu nu pot să fac comentarii, ar fi subiectiviate. Rămâne ca ancheta să stabilească cine este, dacă este, dacă se face vinovată Jandarmeria sau nu”, a declarat viceprimarul Aurelian Bădulescu, la Realitatea TV.

Întrebat dacă a exista un ordin astfel încât jandarmii să intervină brutal asupra manifestanților, Bădulescu a răspuns: „Nu pot să confirm acest lucru în acest moment”.

Citește și: Monica Macovei a făcut SPECTACOL la audierile din Comisia LIBE - De nervi, Tudorel Toader a 'amenințat-o voalat'

Precizările vin după ce viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, a declarat, miercuri seara, într-o intervenţie telefonică, că i-a minţit la Parchet atunci când a fost chemat și audiat în ancheta privind violenţele de la protestul de pe 10 august.

"Câte documente ai semnat ca să nu-i lași în piață și ăștia au dat la Parchet. Și de ce? Și de ce a trebuit să mint la Parchet? Asta nu se întreabă? Da (am mințit la Parchet -n.r.). După 30 ianuarie este ziua în care lumea va ști adevărul. Asta, asta este frica lor. Da, domn'e, recunosc că am minţit la Parchet şi mă pun la dispoziţia organelor de urmărire penală cu fapte şi declaraţii pentru data de 10 august 2018. Poftim, am spus-o public. Ce am mințit o să declar la Parchet", a declarat Aurelian Bădulescu, într-o intervenție telefonică la România Tv.

Întrebat de ce a mințit în fața procurorilor, Bădulescu a replicat: "Pentru că sunt un mincinos şi ca să apar un partid care acum mă exclude... de aia. Ca să-l apăr pe Codrin Ştefănescu, ca să apăr democraţia, ca să fie bine", a completat viceprimarul.

Totodată, surse politice au declarat pentru MEDIAFAX că membrii Comitetului Executiv al PSD București au decis, miercuri seară, retragerea sprijinului politic pentru viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, acesta urmând să rămână consilier general și membru PSD, au declarat pentru MEDIAFAX surse politice.

Lui Aurelian Bădulescu i s-au reproșat declarațiile critice la adresa conducerii partidului, a președintelui și secretarului general, Liviu Dragnea și Codrin Ștefănescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.