Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alexandra de Taddeo, partenera activistului rus Piotr Pavlenski, inculpată și plasată sub control judiciar în cazul Griveaux

Alexandra de Taddeo, partenera activistului rus Piotr Pavlenski care a difuzat imagini compromiţătoare pentru fostul candidat al partidului lui Emmanuel Macron la primăria Paris Benjamin Griveaux, a fost inculpată marţi şi plasată sub control judiciar, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Tânăra de 29 de ani, destinatara imaginilor cu caracter sexual cu Benjamin Griveaux, a fost inculpată în cadrul procedurii aşa-numite de "informaţie judiciară" lansate în aceeaşi zi pentru "atingere adusă intimităţii vieţii private" şi "difuzarea fără acordul persoanei a unei înregistrări conţinând cuvinte sau imagini cu caracter sexual şi obţinute cu consimţământul său", a precizat sursa judiciară.

"Ea este destinatara, o recunoaşte fără nicio obiecţie, este chiar ea. Ea a păstrat imaginile, nu pentru a le difuza pe un site de internet, le-a păstrat pentru că aşa a vrut", a declarat Noémie Saidi-Cottier, precizând că ea fost plasată sub control judiciar cu interdicţia de a intra în contact cu partenerul său.

"Poziţia sa este clară, ea nu se află în spatele iniţiativei de difuzare a imaginilor, ea contestă implicarea sa în difuzarea imaginilor. În ceea ce priveşte restul, ea îşi exprimă susţinerea sa totală faţă de prietenul său", a explicat avocata.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ Accident cu cinci mașini lângă Ambasada Chinei din București

La mai puţin de 48 de ore de la postarea înregistrărilor online, Benjamin Griveaux a renunţat vineri la candidatura sa la primăria Parisului.

Potrivit avocatei ei, Alexandra de Taddeo este "extrem de obosită" şi "puţin la capătul puterilor", după aproape 48 de ore în arest preventiv şi o noapte suplimentară în arestul tribunalului din Paris înainte de a fi interogată de un judecător de instrucţie.

Asta explică, potrivit avocatei ei, faptul că "ea nu a făcut declaraţii" în faţa acestui judecător marţi, chiar dacă "a cooperat în cursul arestului preventiv, a furnizat codurile telefonului său şi a răspuns la fiecare dintre întrebări".

Alexandra de Taddeo, care nu a apărut marţi în faţa presei, "va discuta cu media când va avea suficient curaj", a mai spus avocata.

Piotr Pavlenski urma şi el să fie interogat marţi de către judecătorul de instrucţie în acest caz.

El este vizat şi de o altă procedură de "informaţie judiciară" pentru violenţe cu mână armată comise pe 31 decembrie, pentru care parchetul a anunţat că a solicitat plasarea sa în detenţie provizorie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.