Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alexandra Dulgheru, lucky loser la Rabat, s-a calificat în optimi, după o partidă de trei ore şi două mingi de meci salvate, cu Timea Babos

www.agerpres.ro
Alexandra Dulgheru

Alexandra Dulgheru, locul 176 WTA, prezentă pe tablou din postura de lucky loser, a învins-o, marţi, cu scorul de 2-6, 7-6 (7), 7-5, pe sportiva ungară Timea Babos, locul 41 WTA şi cap de serie numărul 4, calificându-se în manşa a doua a turneului de categorie WTA International de la Rabat.

Dulgheru nu a mai învins de trei ani o jucătoarea clasată la fel sau mai bine decât Timea Babos. Confruntată cu dese accidentări în ultimii ani, Alexandra Dulgheru a făcut un meci mare, la Rabat, cu un tenis de calitate oferit de ambele sportive, scrie news.ro.

Fosta ocupantă a locului 26 mondial (aprilie 2011) a pierdut destul de clar primul set, dar a fost în control mare parte din cel de-al doilea. Ea a servit pentru set la 6-5, însă Babos a reuşit break-ul. În tie-break, Dulgheru a condus cu 5-2, dar s-a văzut egalată şi întrecută. Ea a reuşit în cele din urmă să câştige setul, la 7, după ce a salvat două mingi de meci.

În decisiv, Babos a făcut prima break-ul, la 1-1, apoi a condus cu 3-1 şi 4-2. Sportiva română de 28 de ani a egalat, dar şi-a pierdut imediat serviciul, astfel că Babos a servit pentru meci. Din nou Dulgheru i-a anulat avantajul, apoi a fost de neoprit în a se impune, după trei ore fără trei minute de joc.

În turul al doilea, românca va da piept cu Katarina Zavaţka din Ucraina, 18 ani, locul 260 WTA, beneficiară a unui wild card.

Calificarea în optimi este recompensată la Rabat cu un premiu de 3.310 dolari şi 30 de puncte WTA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.