Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vlad Alexandrescu merge pe mâna PNL: Starea de alertă trebuie să continue. Nu vreau să tranzacţionez vieţi umane pentru voturi

img.wall-street.ro
Vlad Alexandrescu

Fostul ministru al Culturii, senatorul USR Vlad Alexandrescu, crede că starea de alertă trebuie să continue pentru că pandemia face în continuare victime, iar cazurile sunt din nou în creştere. Poziția sa vine în contextul în care liderul USR Dan Barna a spus că „la nivel naţional, în momentul de faţă, pe datele curente, nu par să existe temeiuri” pentru prelungirea stării de alertă, iar decizia de prelungire sau nu a stării de alertă "depinde foarte mult de datele pe care Guvernul le va prezenta în susţinerea unei eventuale solicitări".

"Starea de alertă trebuie să continue. Pandemia de COVID-19 face în continuare victime, cazurile sunt din nou în creştere, lucrurile nu sunt foarte mult mai bine decât erau în martie, aprilie, mai. Faptul că noi ne-am obişnuit cu ideea de COVID-19 nu înseamnă că virusul nu mai prezintă un pericol major, nu înseamnă să renunţăm la cerinţele minime de igienă elementară, la purtarea măştilor în spaţii publice şi la distanţarea fizică", a scris fostul ministru al Culturii pe Facebook.

El a adăugat că nu vrea să tranzacţioneze "vieţi umane pentru voturi" şi nu este dispus să gireze "pentru altceva decât pentru protejarea" vieţii şi sănătăţii publice.

"Bunicii, străbunicii noştri au mers în războaie, au trecut prin foamete, prin mişcări sociale şi economice de proporţii epice. Au făcut sacrificii pentru ei şi ceilalţi greu de imaginat. Cred că noi vom reuşi să supravieţuim purtând acea mască în autobuz, stând eroic la coadă la 2 m depărtare de cel din faţa noastră sau în grupuri de câte 4 la terasă. Nu este momentul ca o temă de o asemenea gravitate să fie politizată. Poziţionările răspicate împotriva purtării măştilor şi restricţiilor minime frizează iresponsabilitatea. Nu vreau în niciun fel să tranzacţionez vieţi umane pentru voturi şi nici nu sunt dispus să girez pentru altceva decât pentru protejarea vieţii şi sănătăţii publice", a mai precizat senatorul.

Citește și: Rareș Bogdan: Undeva la 36% din populație mai susține restricțiile. Poate fi tragic pentru un partid .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.