Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alexandru Athanasiu reacționează la acuzațiile DNA: Sunt foarte uimit, nu-i văd rostul

inquamphotos.com / Octav Ganea
alexandru athanasiu dna

Procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, a cerut miercuri sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis pentru urmărirea penală a foştilor miniştri Dan Nica, Adriana Ţicău şi Alexandru Athanasiu, pentru abuz în serviciu în dosarul Microsoft 2.

Alexandru Athanasiu reacționează la acuzațiile DNA și spune că le va demonta: licențele pe care le-a achiziționat în mandatul său nu erau instalate deja, așa cum spune DNA, pe computerele luate de Ministerul Educației.

Citește și: DNA mai aplică o LOVITURĂ. I se cere AVIZ președintelui pentru încă 3 miniștri în Microsoft II

”Nu e nimic nou față de acum 2 ani, când președintele Băsescu a dat aviz. Nu era definit cum luasem banii. Documentul de urmărire penală nu l-am primit, am văzut din presă. A fost cel mai important program pentru ameliorarea actului didactic. Eu am fost în treia etapă. Se dorea achiziționarea unui număr de computere și a unor servicii pentru elevii din liceu și din gimnaziu. Aceste computere aveau licențe. Se pune problema de ce s-au mai luat licențte. Ce s-a luat în toamna lui 2004 privește alte programe, nu cele care erau licențiate inițial.

Sunt foarte uimit, nu-i văd rostul. E una dintre faptele pentru care s-a dat avizul atunci, erau mai multe fapte. Timp de 2 ani nu am fost chemat la DNA”, a spus Alexandru Athanasiu la Antena 3.

Alexandru Athanasiu, fost ministru al educației și cercetării în perioada 2003-2005, e acuzat de DNA pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.