Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alexandru Coita a lansat programul administrativ Respir Bucureşti

Facebook
vbnm

Candidatul Partidului Republican la Primăria Capitalei, Alexandru Coita, şi-a lansat joi programul administrativ "Respir Bucureşti", care cuprinde 120 de proiecte pentru rezolvarea problemelor locuitorilor Capitalei, potrivit Agerpres.

"Vă prezint cel mai ambiţios proiect administrativ pe termen lung pentru Bucureşti, făcut din suflet şi construit în jurul nevoilor noastre reale, împreună cu experţi în administraţie, infrastructură şi zona culturală, dar şi cu tineri ancoraţi în nevoile imediate ale oraşului. 'Respir Bucureşti' înseamnă, în sfârşit, normalitate pentru noi toţi, o normalitate pe care o aşteptăm de 30 de ani şi pe care o merităm", a afirmat Coita, la lansarea programului printr-o transmisiune live pe Facebook din Parcul Sebastian, conform unui comunicat de presă transmis joi AGERPRES.

Programul administrativ al candidatului republican se regăseşte pe portalul respirbucuresti.ro, precizează sursa citată.

Citește și: Așa țeapă să își fi luat Ludovic Orban?/ OPINIE

"Programul include soluţii concrete pentru rezolvarea celor mai acute probleme ale bucureştenilor. De la a crea un centru verde al Bucureştiului, un centru pentru pietoni în care să ne putem plimba cu bicicletele, cu trotinetele, cu familiile, până la soluţii pentru a rezolva problema ţevilor ruginite, a încălzirii - problemă care ne bântuie de 30 de ani - până la a reforma din temelii transportul în comun al Primăriei Capitalei, de a duce în sfârşit STB şi Metrorex la un nivel comparabil cu marile capitale europene, prin cumpărare de autobuze electrice, prin transformarea liniilor de metrou uşor într-o reţea cu adevărat eficientă, prin crearea unei centuri feroviare a Capitalei care să fie conectată cu parcări multimodale. De asemenea, ne propunem să reabilităm cinematografele de cartier şi să renovăm grădinile de vară, să punem în valoare patrimoniul cultural şi să redăm Bucureştiului farmecul de altădată", a menţionat Alexandru Coita.

El mai propune introducerea unui sistem de monitorizare a calităţii aerului.

"Ne propunem să introducem un sistem de monitorizare a calităţii aerului, astfel încât să nu ne mai sufocăm în propriul oraş, să nu ne mai îmbolnăvim din cauza poluării. Vom interconecta acest sistem de monitorizare la un algoritm de taxare, astfel încât să existe un tarif dinamic pentru accesul în centru, reglementat ca la acele curse de taxi pe care le folosim prin aplicaţii", a adăugat candidatul republicanilor la Primăria Capitalei.

Programul include şi achiziţionarea a 10.000 de locuinţe care vor putea fi închiriate de către tineri şi, ulterior, achiziţionate cu dobândă foarte mică, precum şi realizarea a 50 de microcentrale de cartier, achiziţia a 500 de autobuze electrice şi hibrid, 300 de tramvaie de ultimă generaţie, realizarea a 450 de intersecţii inteligente, a 5.000 de locuri noi de parcare, a 250 km de piste de biciclete, 20 km de străzi pietonale, trei linii de metrou uşor, a explicat Coita.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.