Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alexandru Cumpănașu (CNMR) trage un SEMNAL de ALARMĂ: Moscova și Budapesta, plan pentru divizarea României

alex cumpanasu

Președintele Coaliției Naționale pentru Modernizarea României (CNMR), Alexandru Cumpănașu, a condus, sâmbătă, lucrările Conferinței de alegeri ale CNMR București și Ilfov, iar cu această ocazie a ținut să tragă încă un semnal de alarmă și a precizat că există un plan bine pus la punct al Moscovei și al Budapestei pentru divizarea României, chiar în Anul Centenarului. Cumpănașu atrage atenția că asistăm deja la primii pași ai acestui plan materializat prin Pactul semnat de formațiunile maghiare din secuime, act prin care solicită independența politică, juridică și administrativă a celor trei județe.

Citește și: Fost consilier de stat al primului ministru, ales în funcția de Secretar General al CNMR

Națiunea română este pe primul loc și, da, eu cred că astăzi în Europa, dacă vreți să ajungem și la nivel global, națiunea este cea care definește modul de organizare al statului. Sunt un pro-european, un euro-altalntist, însă mă întorc din ce în ce mai mult la națiunea mea. Cred că am făcut și am văzut destule ca să înțeleg că a fi naționalist nu este un lucru rău. A fi extremist este cu totul altceva, iar extremismul nu îl promovăm noi, nu îl promovați dumneavoastră, îl promovează cei care vor să rupă România, cei pentru care ziua de 1 Decembrie este zi de doliu, cei pentru care România trebuie să fie divizată și care solicită nici mai mult, nici mai puțin decât autonomie teritorială, legislativă și judiciară.

Acestea sunt lucruri periculoase, din perspectiva unei națiuni, dincolo de problemele de zi cu zi cu care ne confruntăm și pe care încercăm să le rezolvăm. Nu vom sta degeaba, cum fac multe partide politice și se vând atât de ieftin! Se vând, pur și simplu! Nu voi accepta niciodată ca 15 martie să fie zi națională în România! Să se ducă la Budapesta, dacă vor! Nu voi accepta niciodată ca atâta timp cât avem o țară care s-a unit cu greu să o dezbine niște golani sau agenți ai altora! Nu voi accepta ca în țara asta să avem un alt Parlament, un alt Guvern și judecătorii să fie obligați să vorbească în limba maghiară! Constituția spune foarte clar: limba oficială limba română!”, a declarat Alexandru Cumpănașu.

Cumpănașu, care este și un reputat jurnalist și analist de politică externă, a avertizat că există un plan comun al Moscovei și al Budapestei pentru divizarea României, iar cel mai mare pericol este chiar în acest an 2018 pentru că este Anul Centenarului.

Știți oare că în Consiliile Județene din Harghita și Covasna se vorbește limba maghiară și pentru cei câțiva români, care abia mai apucă și mai răzbat și ei pe acolo, li se traduce din limba maghiară în limba română? Dragi prieteni, lucrurile sunt extrem, extrem de grave! Știți că numărul căsătoriilor mixte între maghiari și români scade în continuu? Nu este vina populației maghiare, este vina conducătorilor, care duc o politică izolaționistă a comunității maghiare. Asta este politica acestor lideri, este politica Moscovei, care nu a renunțat niciodată la obiectivul de a rupe România. Această politică și aceste planuri, pentru cei care cunosc mai bine situația, este una extrem de veche a Moscovei și a Budapestei și vizează, din păcate, ruperea națiunii române și a României ca un stat mare în coasta Rusiei.

Această rupere nu vizează neapărat ca teritoriul României să se alipească la Ungaria. Este suficient că acum o săptămână UDMR, PPMT și PCM au semnat un acord pentru obținerea autonomiei, un lucru care a trecut atât de simplu pentru Meleșcanu și pentru toți. Au semnat un Pact, iar acești oameni sunt parlamentari sau miniștri, au fost vicepremieri, sunt oficiali ai statului român, nu sunt persoane persoane private și ei au semnat un pact prin care cer să aibă Legislativul lor, Guvernul lor și un sistem judiciar în limba maghiară. Aceste lucruri sunt de netolerat și Coaliția Națională pentru Modernizarea României se va opune cu toate forțele pentru ca cei care își doresc dezbinarea României să eșueze și să eșueze lamentabil!”, a mai explicat președintele CNMR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.