Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bricul Mircea, la ultima escală într-un port dunărean la Tulcea

Bricul Mircea va încheia, în acest sfârşit de săptămână, la Sulina, primele escale făcute în porturile dunărene în cei 80 de ani de serviciu în Marina Militară Română, se arată într-un comunicat al Forţelor Navale Române (FNR), potrivit Agerpres.

Nava-şcoală a început duminică, 15 septembrie, la Tulcea, primul său periplu în porturile dunărene care a continuat la Galaţi şi Brăila, iar per total câteva zeci de mii de persoane au vizitat velierul.

În timpul escalelor, elevii şi studenţii de la bordul navei au oferit publicului informaţii despre oferta educaţională a instituţiilor de învăţământ militare din Constanţa.

Citește și: Guvernul modifică legea offshore! Ce se întâmplă cu gazele din Marea Neagră

Potrivit comunicatului FNR, velierul "Mircea" va ajunge sâmbătă în oraşul Sulina şi poate fi vizitat de public duminică, între orele 9.00 şi 15.00.

"Echipajul navei-şcoală 'Mircea', cu sprijinul organizaţiei 'Act for Tomorrow', va oferi comunităţii locale din comuna CA Rosetti produse de igienă", se arată în sursa menţionată.

Potrivit comandantului Flotilei fluviale, contraamiral de flotilă Cornel Rogozan, prima misiune a bricului pe Dunăre a fost în urmă cu 80 de ani, la Galaţi, la lansarea la apă a unei nave militare "Amiral Murgescu", în prezenţa Regelui Carol al II-lea, atunci când actuala navă-şcoală "Mircea" s-a întâlnit cu vechea navă "Mircea".

"Actuala navă a fost construită în 1939 şi a înlocuit-o pe cea realizată în 1882, în Anglia. Ea a fost adusă în ţară ca urmare a înfiinţării Şcolii copiilor de marină la Galaţi, în anul 1881. În anul 1936 a apărut ideea unei noi nave şcoală 'Mircea', care a fost făcută din donaţii şi cu fonduri de la bugetul statului", a menţionat comandantul marşului de instrucţie pe Dunăre, contraamiralul Cornel Rogozan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.