Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alexandru Rafila a cedat presiunilor de la nivel european: S-a vaccinat cu a treia doză

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat, luni seara, că s-a vaccinat cu doza booster, chiar dacă, anterior, spusese că nu trebuie neapărat să facă acest lucru pentru că a trecut prin boală. Rafila este și reprezentantul României la OMS, organizație care pledează pentru direcționarea dozelor de vaccin către țările sărace, în dauna administrării unor doze suplimentare în țările mai dezvoltate.

Alexandru Rafila a fost întrebat, luni seara, la Digi 24, dacă s-a vaccinat cu doza booster și a spus că a făcut acest lucru săptămâna trecută.

„Da. Am făcut și eu săptămâna trecută, exact acum 7 zile am făcut doza a treia. Urmează o perioadă în care și România va trebui să adapteze deciziei Comisiei Europene privind valabilitatea vaccinării, în sensul că doza 3-a sau a 2-a, deci boosterul, trebuie efectuat într-un interval de maxim 9 luni”, a spus Rafila, precizând ulterior că pe plan intern cel mai probabil certificatele COVID nu vor expira după 9 luni.

Alexandru Rafila a declarat, anterior, că a trecut prin boală, astfel încât nu ar trebui să facă neapărat doza a treia de vaccin. După introducerea certificatului COVID european care prevedea trei doze, Rafila a spus că va face doza booster dacă va trebui să circule în spațiul european.

Alexandru Rafila a fost infectat cu SARS-CoV-2 în decembrie 2020.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.