Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alexandru Rafila anunță un SCENARIU NEGRU: 'Dacă nu funcționăm ca țară 3 luni, vor fi consecințe'

romania-dreamstime.com

Momentul de închidere a unor instituții sau a unor universități ar trebui să fie doar atunci când există o transmitere comunitară a coronavirusului și pregătit dinainte, pentru a nu fi create probleme economice foarte mari, a declarat, marți seara, președintele SMR, Alexandru Rafila.

Președintele Societăţii Române de Microbiologie (SMR), Alexandru Rafila, a declarat, marți seara, la Antena 3, că instituții și universități ar trebui închise doar atunci când va exista transmitere comunitară.

Citește și: Ce face Klaus Iohannis în plină criză de coronavirus COVID-19

„Momentul de închidere a universităților sau a altor instituții care ar putea să își suspende sau să își reducă activitatea este cel în care observăm transmiterea comunitară (în masă – n.r.). Eu acum aș face altceva, aș pregăti acest moment. Cred că cel mai important este ca atunci când vrem să luăm o decizie despre funcționarea unei universități sau a unei instituții publice, să fac o pregătire: Eu într-o săptămână mă pregătesc să închid acea instituție publică. Stabilesc cine stă acasă, merg prin rotație. Firmele, de exemplu, au început, au programe, multe companii, mai ales companiile multinaționale au programe de reducere a prezenței salariaților la lucru și de lucru la domiciliu. Sigur, în industrie nu se poate, în producție nu poți să stai acasă”, a spus Rafila.

Acesta recomandă ca la discuțiile lui Klaus Iohannis să fie prezent și ministrul Economiei, nu doar cel de la Finanțe.

Citește și: Ciolacu: ‘PSD va vota joi’

„Cred că este un lucru care trebuie foarte serios discutat, am văzut că mâine (miercuri – n.r.) o să fie o discuție cu ministrul de Finanțe. În afară de ministrul de Finanțe, cred că este foarte important să fie și ministrul Economiei, pentru că orice țară, dacă nu introduce niște măsuri care se vor prelungi două săptămâni – o lună – două luni, dacă noi nu funcționăm ca țară trei luni de zile, vor fi niște consecințe sociale incredibile. Nu trebuie să ajungem în situația asta. Totdeauna măsurile trebuie luate într-un anumit moment, dar momentul de debut al măsurilor trebuie să fie spațiat de o perioadă de pregătire”, a mai spus Rafila.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.