Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alexandru Rafila, concluzie amară: 'România nu a învăţat nimic din valurile precedente'

Alexandru Rafila, medic și deputat PSD, a spus că România nu a învăţat nimic din valurile precedente, motiv pentru care valul patru se manifestă atât de dur.

„În ceea ce priveşte valul 4, el dovedeşte că nu am învăţat nimic din valurile precedente. Modul în care evoluează în România este foarte îngrijorător. Numărul de cazuri tot mai mare şi faptul că sistemul de sănătate s-a sufocat din nou reflectă acest lucru. Am putea să facem în oglindă cu ceea ce s-a întâmplat în Italia, Germania. Acolo au fost mulţi pacienţi în valurile precedente, dar acum nu se mai întâmplă asta. Şi ar trebui să vedem de ce se întâmplă acest lucru. Aceste diferenţe există din 2 motive.

Unul este legat de modul în care a fost gestionată campania de vaccinare, care a dus la vaccinarea a aproape 75% din populaţiile acestor ţări, iar îmbolnăvirile nu mai prezintă o problemă şi activităţile sociale şi economice se desfăşoară în condiţii de normalitate. La noi nu se întâmplă asta, avem o acoperire vaccinală mică şi marea majoritate a cazurilor care ajung în spital sau la ATI sunt cazurile persoanelor nevaccinate.

Cel de-al doilea element este că am avut o relaxare totală până pe 10 septembrie, inclusiv în ultimele zile ale săptămânii trecute, când s-au desfăşurat congresele unor partide politice ce nu au ţinut cont de reglementări.

Lipsa măsurilor de sănătate publică timp de câteva luni şi încercarea de a le relua brusc după 10 septembrie nu au fost măsuri potrivite. Timing-ul (n.r. sincronizarea) nu a fost potrivit, noi am intervenit abia când lucrurile erau extrem de greu de controlat. Experienţele noastre şi ale altor state nu s-au tradus în politici de sănătate publică”, a declarat dr. Rafila în cadrul dezbaterii "Valul 4: impact, ameninţări, soluţii", organizată de DC News Media Group

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.