Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alexandru Rafila răspunde la o întrebare care este pe buzele multora: de ce nu poți intra în magazine dacă ai temperatura de peste 37,3 grade

www.viva.ro
Alexandru Rafila

Profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a explicat de ce trebuie să ni se ia temperatura și de ce trebuie să avem sub 37,3 grade Celsius pentru a avea acces în magazine sau instituții publice.

„Temperatura corporală este în mod normal până la 37 de grade Celsius. Între 37 și 38 de grade considerăm o stare de subfebrilitate. Febra propriu-zisă este după temperatura de 38 de grade Celsius", a explicat doctorul la Digi24.

Ion Cristoiu, bilanț al bâlbelor făcute de guvernanți: 'Administrarea Pandemiei sau Guvernul lui Dănilă Prepeleac'

De ce 37,3 grade?

„Pentru că aceste dispozitive care măsoară temperatura de la distanță au o marjă de eroare de +/- 0,2 grade Celsius, așa este la majoritatea dintre ele. Astfel, această marjă de eroare este impusă în măsurarea temperaturii. Deci, practic, de la 37,3 grade Celsius, o persoană nu are legătură neapărat cu infecția coronavirus, dar este identificată că are o stare de subfebrilitate care ar putea fi asociată cu această boală. Dacă, în mod evident, nu este vorba de o infecție respiratorie, e o altă problemă, nu cred că o să fie vreo reținere din a primi în diverse spații aceste persoane”, a mai spus profesorul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.