Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alexandru Rafila salută propunerea premierului Orban: 'Masca ar trebui purtată în zonele aglomerate, identificate de autoritățile locale'

The Guardian
coronavirus masca

Profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, a spus la Digi24 de ce este de acord cu purtarea măștilor în zonele aglomerate.

Potrivit medicului Rafila, purtarea măștilor în zonele aglomerate se aplică în foarte multe țări.

Nu se poartă masca în spații deschise decât acolo unde distanțarea fizică de 1,5 metri nu este posibilă.

Ședință de urgență la Ministerul Sănătății! Orban și Tătaru discută cu reprezentanții Sanitas

„Dacă ai pe o suprafață de 1000 de metri pătrați, 1000 de persoane, nu este posibilă distanțarea la 1,5 metri pentru că suprafața, în mod evident, este prea mică. Această măsură cred că ar trebui aplicată în funcție de, nu neapărat să se întâmple la nivel național, ci în zonele aglomerate care sunt identificate de autoritățile locale și în intervalele de timp în care sunt aglomerate. Dacă cineva se plimbă într-un parc de la 10 seară încolo, e puțin probabil să existe o aglomerație care să pună pe cineva în pericol. Dar probabil că la ora 14, aglomerația poate fi suficient de mare încât să impună utlizarea măștii”, a afirmat Rafila.

Potrivit medicului, implicarea și participarea autorităților locale este unul dintre elementele care poate duce la rezolvarea acestei probleme.

Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății a explicat că oamenilor trebuie să li se dea ca exemplu comunitățile sănătoase în care majoritatea locuitorilor poartă mască și în mijloacele de transport și în zonele închise, iar cele câteva cazuri care au apărut, au apărut pentru că în zonele aglomerate oamenii sunt prea apropiați.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.