Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alexandru Rafila, vizită oficială în Spania: 'Deschiderea de care au dat dovadă colegii spanioli este evidentă'

M. C.
Facebook
Alexandru Rafila

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, care în ultimele două zile a făcut o vizită de lucru în Spania, a precizat că a avut o întâlnire cu omologul său spaniol, a vizitat o întreprindere farmaceutică şi a avut o serie de întâlniri cu reprezentanţi ai industriei farmaceutice, dar şi cu medici, cercetători şi asistenţi medicali români care lucrează în Spania, informează News.ro.

Într-o declaraţie făcută la finalul vizitei în Spania, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că a discutat cu omologul său spaniol despre o colaborare în domenii esenţiale.

”Ne găsim la sfârşitul a două zile de întâlniri intense cu reprezentanţii autorităţilor publice din domeniul sănătăţii, din Regatul Spaniei, dar şi cu numeroşi specialişti şi nu în ultimul rând cu reprezentanţi ai comunităţii medicale de origine română care lucrează de mulţi ani în Spania. În cursul zilei am reuşit să ne întâlnim cu doamna ministru al Sănătăţii din Regatul Spaniei, de asemenea, cu preşedintele Comisiei de Sănătate a Parlamentului spaniol, iar subiectele abordate au fost de mare interes. Ele sunt practic urmare a unei vizite făcute în luna noiembrie când a existat o şedinţă comună a celor două guverne, Guvernul Regatului Spaniei şi Guvernul României. Avem oportunitatea unei colaborări în domenii esenţiale. Mă refer aici la sănătate publică, la digitalizare , la cercetare şi dezvoltare, în domeniul bolilor transmisibile şi netransmisibile şi nu în ultimul rând în domeniul resurselor umane”, a declarat Rafila.

Ministrul Sănătăţii a mai menţionat că a participat şi la o întâlnire cu reprezentanţii industriei farmaceutice din Spania şi chiar a vizitat o fabrică din acest domeniu.

”Am avut o întâlnire cu reprezentanţii industriei farmaceutice din Regatul Spaniei şi cred că modelul de bună practică dezvoltat în această ţară, care încurajează investiţiile în domeniul farmaceutic, alături de cercetare şi de dezvoltare, care fac această industrie competitivă şi un mare contributor la PIB, în Spania, ar trebui să fie preluate în bună parte şi în ţara noastră pentru că Spania este un model în acest sens. Iar problemele cauzate de lipsa unor medicamente pe piaţa farmaceutică din Spania sunt compensate printr-o astfel de politică care reprezintă o prioritate pentru guvernul spaniol. De asemenea, am avut ocazia să vizitez şi o mare întreprindere farmaceutică ce face multe produse biologice, iar colaborarea cu fabrici de profil din România cred că este posibilă, iar deschiderea de care au dat dovadă colegii spanioli este evidentă”, a mai subliniat Alexandru Rafila.

În plus, în cadrul aceleiaşi vizite, Rafila a participat şi la o discuţie cu medici, cercetători şi asistenţi medicali români care lucrează în Spania.

”Ambasada României a organizat o întâlnire cu profesionişti din zona sănătăţii, medici, cercetători, asistenţi medicali, originari din România şi care au venit aici, în Spania. Această întţlnire a fost un bun prilej de a schimba opiniile şi ne propunem să organizăm o întâlnire profesională română-spaniolă”, a adăugat Rafila.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.