Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alexandru Rafila vorbește despre pacienții vindecați de coronavirus:'Sunt imuni. NU mai reprezintă pericol ca boala să revină. Însă sunt și cazuri excepționale'

agerpres
Alexandru Rafila

Alexandru Rafila, președintele Societății de Microbiologie, a precizat că cetățenii care au avut coronavirus sunt imuni, motiv pentru care nu mai există pericol ca boala să revină.  Însă acesta nu a exclus că au fost cazuri în China, unde boala a revenit, în special cu privire la cei care au probleme foarte mari cu imunitata.

Citește și: Coronavirusul loveşte şi în tenis: Turneul de la Indian Wells (SUA) a fost anulat. Halep îşi anunţase retragerea

„Marea majoritate a celor care au trecut prin boala sunt imuni si nu mai prezinta pericol să revină boala. Însă în China sunt persoane la care a reapărut boala. E cu totul exceptional. Poate apărea unde au imunitatea foarte slabă. De obicei, boala apare la 5- 6 zile de la contactul cu infecția. Iar pacientul rămane infectat 7 zile, timp în care poate transmite boala și la alte persoane”, a spus Alexandru Rafila, președintele Societății de Microbiologie.

În România au fost confirmate, până acum, 15 infecții cu coronavirus. Cinci dintre pacienți au fost declarați vindecați și au fost externați.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.