Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alexei Navalnîi refuză să plece în Rusia, după externare: Opozantul lui Vladimir Putin rămâne în Germania

Alexei Navalnîi

Opozantul rus, Alexei Navalnîi, victima unei tentative de otrăvire, nu se întoarce în Rusia. Purtătorul său de cuvânt a anunțat că recuperarea medicală a lui Navalnîi va mai ține câteva săptămâni și se va desfășura tot în Germania.

Recuperarea lui Navalnîi va dura „mult timp” în Germania, a dezvăluit purtătorul său de cuvânt, referindu-se la „săptămâni” de îngrijire în clinica germană.

Citește și: Sondajul care aruncă-n aer alegerile pentru Primăria Capitalei! Gabriela Firea îl spulberă pe Nicușor Dan! USR, peste PNL!

„Este logic, perioada de convalescenţă a lui Alexei Navalnîi va dura mult. El rămâne în Germania pentru moment, urmând să fie recuperat acolo. În mod clar nu este o chestiune de câteva zile şi probabil nici măcar câteva săptămâni", a spus Kira Iarmych, într-un program de pe Youtube difuzat joi seară, citată de Le Figaro.

Pe reţelele de socializare, Navalnîi a povestit despre revenirea sa la viaţa normală.

Citește și: Video Romică Țociu și Cornel Palade o umilesc pe Clotilde Armand: Domne, n-o ajută fața, dar e talentată rău

„Planul este întotdeauna simplu: consult un fizioterapeut în fiecare zi. Poate un centru de reabilitare. Stau pe un picior. Recâştig controlul deplin al degetelor mele. Păstrez echilibrul”, a scris el pe Instagram.

Într-o postare pe Instagram, Navalnîi le-a mulţumit piloţilor avionului care a aterizat la Omsk, în Siberia, după ce i s-a făcut rău, salvându-i astfel viaţa.

Citește și: Rareș Bogdan: A venit vremea schimbării. Valul de Dreapta, condus de PNL, va mătura PSD

”Planul asasinilor era simplu - să mă simt rău la 20 de minute după decolare, după 15 minute să-mi pierd cunoştinţa şi (...) după o oră să ajung într-un sac de plastic negru”, scrie el.

El le mulţumeşte, de asemenea, specilaiştilor ruşi de la Urgenţe care l-au preluat pe aeroportul din Omsk şi care i-au pus diagnosticul ”o otrăvire”, afirmă el, în timp ce spitalul a respins neîncetat, după aceea, acest diagnostic.

Citește și: Ieșire dură a lui Marcel Ciolacu: Peneliștii și-au bătut joc de oameni

”Vă mulţumesc de asemenea vouă, priteni cărora nu vă cunosc numele. Sunteţi oameni buni”, continuă el.

Navalnîi îşi povesteşte pe reţele de socializare dificultatea de a-şi relua viaţa.

Citește și: EXCLUSIV Nicușor Dan, pe felie cu ‘Garda Veche’ a lui Ion Iliescu! A comandat 500.000 de broșuri de la firma unui fost deputat PDSR

”Planul este mereu simplu: să văd un kinetoterapeut zilnic. Poate un centru de reeducare. Să stau într-un picior. Să-mi recâştig complet controlul asupra degetelor. Să-mi menţin echilibrul”, a scris el miercuri într-un mesaj postat pe Instagram, însoţit de o imagine în care apare pe o bancă într-un parc.

Opozantul a ieşit marţi din Spitalul Charité de la Berlin, unde a fost îngrijit timp de o lună de zile.

Citește și: După moartea lui Emi Pian, clanul Duduianu este dinamitat! Fiul ‘Împăratului’ a fost reținut

Kremlinul l-a anunţat pe Navalnîi că este ”liber” să se întoarcă în Rusia.

Potrivit purtătoarei sale de cuvânt, executori judiciari ruşi au blocat conturile bancare ale opozantului şi partea pe care o deţine din apartament, în august, în timp ce acesta se afla în comă.

Citește și: Cutremur pe scena politică! ‘Nu puteți voi fura și dezinforma. Nu-și retrage candidatura’

Aceste măsuri, consideră Iarmîş, au legătură cu un contencios cu un om de afaceri sulfuros, considerat un apropiat al lui Vladimir Putin, Evgheni Prigojin, al lui Navalnîi şi al uneia dintre aliaţii săi, Liubov Sobol.

Trei laboratoare europene au ajuns la concluzia că Navalnîi, cel mai dur critic al lui Putin, a fost otrăvit cu un agent neurotoxic de tip Noviciok, conceput în scopuri militare în epoca sovietică. Capitalele occidentale i-au solicitat Rusiei să explice această situaţie şi să investigheze, însă Moscova a respins toate acuzaţiile.

Citește și: Bătaie de joc! Klaus Iohannis l-a scos la pensie, la doar 44 de ani, pe chestorul de poliție demis recent, după ce i-a fost retras accesul la informații clasificate

Navalnîi a fost externat marţi din spitalul Charité din Berlin, unde a fost tratat timp de o lună. După aflarea veştii, Kremlinul i-a transmis că este „liber” să se întoarcă în Rusia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.