Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alfred Laurențiu Mihai, despre situația de la Azomureș: Deși guvernul a aprobat încă din februarie un memorandum, ministrul Energiei nu și-a făcut treaba

facebook.com
Alfred Laurențiu

Senatorul PSD Alfred Laurențiu MIhai a vorbit, într-o postare pe Facebook, despre situația de la Azomureș, care își suspendă temporar activitatea.

"Azomureș a anunțat că din cauza prețului în creștere la gaze naturale, de azi suspendă temporar, producția de amoniac, utilizat pentru fabricarea de îngrășăminte.

Fiind cel mai important producător de îngrășăminte utilizate de agricultură din România, este vital pentru securitatea alimentară a țării, ca Azomureș să rămână capabil să asigure îngrășămintele necesare, dat fiind cota sa majoră de piață – aprox. 60%.

Guvernul are datoria să găsească soluțiile necesare, iar ministrul energiei are obligația să pună în aplicare urgent schemele de ajutor de stat pentru companiile energo-intensive, mai ales că are la dispozitie si cadrul legal european.

Deși guvernul a aprobat încă din februarie un memorandum în acest sens ministrul Energiei nu și-a făcut treaba.

https://sgg.gov.ro/1/wp-content/uploads/2022/02/MEMO-2.pdf

PSD îi cere categoric ministrului Energiei să urgenteze promovarea actelor normative necesare pentru a fi posibil sprijinul companiilor energo-intensive de importanță vitală, precum Azomureș, altfel vom ajunge în situația în care să avem mâncare din ce în ce mai scumpă", scrie senatoprul PSD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.