Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alfred Laurențiu, senator PSD: Dacă nu ar fi intervenit PSD cu măsuri de protejare a populației inflația sărea de 20 la sută

Facebook
Alfred Laurențiu

Senatorul PSD, Alfred Laurențiu, susține într-o postare pe pagina sa de socializare că inflația în România ar fi trecut lejer de 20 la sută dacă PSD nu insista cu măsurile de protejare a populației:

”Inflația în România ar fi fost mai mare și puterea de cumpărare ar fi scazut foarte mult dacă PSD n-ar fi insistat pentru măsuri de protejare a consumatorilor și impunerea unei scheme de plafonare a prețului la energie, pentru că sursa inflației este energia.

În absența plafonărilor la energie și la gaze, specialiștii spun că inflația ar fi ajuns la 21%, față de 15% cât este în prezent.

Prețurile mari la energie rămân factorul principal care stă în spatele inflației, peste jumătate din creșterea inflației vine din energie, iar un impact indirect o au creșterile prețurilor la alimente și la toate celelalte categorii.

Chiar dacă România este relativ independentă energetic, criza energetică a Europei se răsfrânge și asupra României prin canalul comercial, prin cererea externă.

Trebuie specificat că marea problema a prețului energiei, vine și din faptul că nu există suficientă ofertă și tocmai de aceea, ar trebui încurajați producătorii să vină cu mai multe soluții: panouri solare, baterii, eoliene......etc și susținuți din toate punctele de vedere.

Putem oare anticipa cum va evolua inflația? Specialiștii spun că este greu de făcut o prognoză atâta timp cât prețurile alimentare „au o dinamică relativ puternică”.

Un lucru este bine știut, atestat public și de Banca Națională a României că principala cauză a creșterii generale a prețurilor și deci a inflației este scumpirea energiei, efect al crizelor globale dar și a LIBERALIZĂRII ”HAOTICE”.”, a scrie el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.