Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alfred Simonis aruncă bomba: PSD nu-i lasă pe români să scape de OUG 114

simonis

Alfred Simonis, liderul deputaților PSD, a declarat, joi, după ședința grupurilor parlamentare reunite ale social-democraților, că dacă va fi abrogată OUG 114, PSD va încerca să compenseze ”măsurile bune” din actul normativ prin proiecte de lege depuse în Parlament, potrivit Mediafax.

"Actualul Guvern, când nu era la guvernare și era în Opoziție, contesta în fiecare săptămână OUG 114. Întrebarea noastră pentru cei de la PNL este dacă mai doresc abrogarea sau respingerea OUG 114 și dacă acum când sunt la guvernare o mai susțin sau nu. E foarte interesantă această dublă măsură pe care o practică cei de la PNL acum față de perioada când erau în Opoziție. Noi credem că sunt foarte multe măsuri bune luate în acea Ordonanță și în cazul în care trece o astfel de abrogare, vom încerca prin măsuri legislative să compensăm aceste lipsuri și să reglăm măsurile bune ale acelei Ordonanțe, că vorbim de ROBOR, salariile din construcții, de plafonarea prețurilor la Energie. Toate aceste lucruri vor fi corectate în Parlament dacă această Ordonanță va fi abrogată", a afirmat deputatul PSD Alfred Simonis.

Vicepremierul Raluca Turcan a anunțat, luni, că Executivul va discuta, în primă lectură, a doua asumare a răspunderii pentru modificarea OUG 114/2018. De asemenea, ea le-a cerut partenerilor PNL să sprijine în Parlament prezența pentru simplificarea unor proceduri.

Citește și: Florin Cîțu face dezvăluiri bombă: Unele din faptele predeceseorilor mei sunt grave

”Am decis azi o a doua asumare de răspundere să fie luată pe OUG 114. Tot în ședința de mâine vom avea o primă lectură pe OUG 114, astfel încât să fie abrogată, cu excepția părții acesteia legate de construcții. Dacă s-ar abroga partea aceasta ar produce o bulversare în domeniul construcțiilor și în sectorul economic”, a adăugat Turcan.

Măsura asumării răspunderii pe OUG 114/2018 a fost anunțată anterior și de premierul Ludovic Orban.

„Tot conform discuțiilor pe care le-am avut, ne vom angaja răspunderea pentru abrogarea tuturor prevederilor catastrofale pentru economia românească, care au fost cuprinse în ordonanță de urgență 114. Am tras nădejde că putem în dezbaterea parlamentară, știți că ordonanță se află în dezbatere în Camera Deputaților. Vom putea să abrogăm toate acele prevederi care au provocat, după părerea mea, prejudicii inestimabile economiei românești, nu știu dacă vom putea face acest lucru, dimpotrivă din veștile pe care le primesc de la Parlament, din diferite comisii, se pare că unii chiar vor să înrăutățească prevederile din ordonanță de urgență 114”, a declarat vineri Ludovic Orban.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.