Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aliații SUA au intrat în Raqqa: Zidul vechi a fost spart în două locuri

twitter.com
Raqqa

Forţele sprijinite de SUA care încearcă să recucerească Raqqa din mâinile jihadiştilor organizaţiei Statul Islamic au deschis breşe în zidul care înconjoară oraşul vechi, a anunţat marţi armata americană, potrivit agenţiilor France Presse şi DPA.

'Forţe ale coaliţiei au sprijinit înaintarea FDS (Forţele Democratice Siriene, o alianţă de luptători kurzi şi arabi, susţinută de SUA - n.r.) în partea cel mai puternic fortificată a Raqqa, deschizând două breşe în zidul Rafiqah care înconjoară oraşul vechi', a informat Comandamentul forţelor americane în Orientul Mijlociu (CENTCOM), scrie agerpres.ro.

Citește și: Partea nevazută a pactului Dragnea – Iohannis

Forţele Democratice Siriene au pătruns pe 6 iunie în Raqqa, bastion al Statului Islamic în nordul Siriei, iar ulterior au preluat controlul asupra mai multor cartiere din estul şi vestul oraşului, lovindu-se însă de o puternică rezistenţă jihadistă pe măsură ce înaintează spre centru.

Duminică, aceste forţe au pătruns pentru prima dată prin sud, traversând Eufratul pentru a intra într-o nouă zonă a oraşului.

Citește și: Anunț TERIBIL: Denisa Manelista mai are puțin de trăit

În luptele purtate în apropierea zidului istoric ce datează din secolul al VIII-lea şi care înconjoară oraşul vechi, FDS au întâlnit o puternică rezistenţă din partea combatanţilor SI, care au utilizat acest zid ca poziţie de apărare şi au plasat în proximitate mine şi alte dispozitive explozive, a indicat CENTCOM.

'Lovituri îndreptate împotriva a două mici porţiuni din zid de câte 25 de metri au permis forţelor coaliţiei şi forţelor asociate lor să pătrundă în oraşul vechi în locurile în care se intenţiona', şi, în acelaşi timp, să fie 'protejate vieţile membrilor FDS şi ale civililor', precum şi 'integritatea celei mai mari părţi a zidului', lung de 2.500 de metri, precizează comunicatul CENTCOM.

Citește și: OFICIAL Dragoș Pătraru a anunțat că pleacă de la Digi 24: Care e viitoarea televiziune unde va lucra / VIDEO

Potrivit coaliţiei, în jur de 2.500 de jihadişti luptă la Raqqa, oraş cucerit de jihadişti în 2014 şi care a cunoscut o tristă celebritate ca scena unora din cele mai cumplite atrocităţi ale Statului Islamic, printre care decapitări publice. Raqqa este considerat şi un centru unde se planifică atentate în străinătate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.