Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alianţă în alegerile din Franţa. Fostul premier Manuel Valls anunţă cu cine va vota

Fostul premier socialist francez Manuel Valls, care a pierdut alegerile primare pentru desemnarea candidatului Partidului Socialist la scrutinul prezidenţial în favoarea lui Benoît Hamon, a anunţat miercuri că va vota la 23 de aprilie, în primul tur al alegerilor prezidenţiale, pentru candidatul independent Emmanuel Macron, care se profilează în prezent drept favoritul francezilor în cursa prezidenţială, conform sondajelor, potrivit AFP şi BFMTV, transmite agerpres.

"Voi vota pentru Emmanuel Macron (...) Îmi asum responsabilităţi, pentru că eu cred că nu trebuie să ne asumăm niciun risc la adresa Republicii", a afirmat el pentru BFMTV, în timp ce sondajele prezic un duel între Emmanuel Macron şi candidata extremei drepte Marine Le Pen în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale în 7 mai. "Nu, nu voi vota pentru Benoît Hamon", candidatul Partidului Socialist, în 23 aprilie, dată fiind 'marginalizarea' acestuia şi a 'prăbuşirii morale' a candidatului conservator Francois Fillon, a asigurat Manuel Valls, deputat de Essonne, în interviul său pentru BFMTV şi RMC.

Un avion cu 141 de pasageri la bord A LUAT FOC la aterizare - FOTO/VIDEO

"Mă tem de o prezenţă scăzută la vot, sunt surprins că nu se subliniază riscul prezentat de Frontul Naţional. Nu-mi voi asuma niciun risc pentru Republică, pentru Franţa", s-a justificat Manuel Valls, care a fost rapid taxat pentru această poziţie în cadrul familiei sale politice.

"Vreau să dau mai multă putere candidatului reformist, progresist', a mai declarat deputatul de Essonne, ţinând să sublinieze că aceasta nu este o "raliere", ci o "poziţie responsabilă" în faţa pericolului prezentat de Frontul Naţional. "Nu vreau să-mi asum niciun risc", a insistat el.

Valls, care a demisionat din postul de prim-ministru pentru a candida la preşedinţia Franţei, şi-a exprimat temerea că sondajele de opinie subestimează sprijinul de care se bucură candidata extremei drepte. Este nevoie de un candidat puternic 'progresist', a declarat Valls, citat de DPA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.