Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alianța Medicilor acuză ministrul Sănătății de ”mușamalizarea” situației în cazul Colectiv

colectiv

Alianța Medicilor protestează public față de modul în care autoritățile gestionează tragedia din clubul Colectiv și susțin că ”liderii politici informali și formali au creat  confuzie în rândul opiniei publice, oameni care nu au făcut altceva decât să stea în fața camerelor de filmat și au făcut lobby unor politicieni pentru beneficii vremelnice”.

”Dorim să spunem public că avem un deosebit repect pentru tot personalul medical care se ocupă direct de acești pacienți, care i-au îngrijit în ultimele zile.  Ei sunt eroii nenumiți în ciuda problemelor provocate de managerii sănătății românești...În primul rând noi ca stat nu avem condiții de a trata marii pacienți arși și nu am avut niciodată. Nu avem dotări, camere sterile, unități de arși. Nu suntem pregătiți cu personal și nu înțelegem de ce nu s-a detașat personal de la unitățile spitalicești din România pentru a suplini deficitul din București. Iar dacă ne cunoaștem acest deficit de ce nu s-a cerut ajutor din prima clipă din străinătate? Dotările nu se rezumă doar la materiale sanitare, e nevoie de condiții aseptice ridicate pe care, din păcate, nici un spital public din România nu le are”, se arată într-un comunicat al Alianței Medicilor.

Totodată, ei atrag atenția că Guvernul nu avea de gând să transfere vreun pacient în străinătate, ci au făcut asta la insistența ONG-urilor din România.

”Faptul că pacienții au fost bine tratați, cât de bine s-a putut, e meritul personalului care a făcut eforturi supraomenești, fără dotări cu multe ore de muncă și care au început să fie epuizați. Protestăm public  împotriva ministrului demisionar – Nicolae Banicioiu, Prof. dr. Ioan Lascăr, dr. Raed Arafat, Prof dr. Enescu Mircea Dan – care din motive necunoscute nouă au încercat să mușamalizeze situația reală si competența noastră ca țară”, se arată în mesajul celor de la Alianța Medicilor pentru Modernizarea Sistemului de Sănătate din România.

O altă persoană, rănită grav în incendiul din clubul Colectiv, și-a pierdut viața marți dimineața într-un spital din Marea Britanie, unde era internată. Bilanțul oficial al deceselor în urma acestei tragedii a ajuns la 48.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.