Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alianța Părinților salută decizia Bisericii Ortodoxe Române de a nu se implica în campania de vaccinare anti-COVID-19

facebook.com
Alianța Părinților

Alianţa Părinţilor, asociaţie care reunește și reprezintă părinţi de pe tot cuprinsul ţării, a luat cunoștinţă cu bucurie de faptul că Biserica Ortodoxă Română a respins cu demnitate încercarea de transformare a sa într-un departament de stat implicat în campania de vaccinare anti-covid, hotărând cu înţelepciune să rămână în rosturile sale, “stâlpul şi întărirea Adevărului” (1 Tim. 3, 15).

Avertisment de ULTIMĂ ORĂ al meteorologilor: Vreme severă în 10 județe

Apreciem că refuzul BOR de a deveni garantul unor companii private al căror obiect de activitate nu are nicio legătură cu menirea Bisericii este un act de mare responsabilitate și integritate.

Incercarea de anexare a Bisericii la interesele statului a avut loc în condiţiile în care pentru producerea acestor vaccinuri s-a folosit o tehnologie experimentală, testată doar câteva luni, pe eșantioane restrânse și nereprezentative, rezultatul fiind un produs despre care înșiși producătorii afirmă că nu există suficiente date pentru a se considera că împiedică transmiterea virusului.

In acest context, asigurările d-lui președinte Iohannis conform cărora “vaccinul este sigur și eficient” sunt cel puţin hazardate, iar afirmaţia sa din 18 dec 2020, conform căreia “vom scăpa de restricţii numai după ce toată populaţia va fi vaccinată” sugerează faptul că ne putem aștepta ca, în viitorul apropiat, să fie repus în discuţie proiectul de Lege privind vaccinarea obligatorie a persoanelor în România (PLx 399/2017), proiect ţinut deocamdată la sertar.

Prin preconizatul caracter obligatoriu al vaccinării (impus prin amenzi disproporţionate și repetate sau prin restrângerea drepturilor și libertăţilor cetăţenești), acest proiect de lege (care prevede vaccinarea prin constrângere atât a copiilor cât și a adulţilor) ne-ar lipsi de liberul arbitru - darul pe care Insuși Creatorul ni-l respectă - și ar fi o poartă deschisă spre orice abuz.

Ne exprimăm nădejdea că Biserica, instituţie care, în mod justificat, se bucură de cea mai mare încredere din partea populaţiei, va avea aceeași atitudine neșovăielnică și în situaţia în care se va încerca instituirea unei dictaturi medicale prin prevederile abuzive ale proiectului de lege mai sus menţionat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.