Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alianța pentru Unirea Românilor recrutează candidați pentru locale: Se va încheia un contract între candidat și alegător

candidati

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) recrutează candidați pentru locale, care vor fi supuși unor probe ale experților din administrația locală și din mediul privat. AUR propune un contract semnat între candidat și alegător, iar nerespectarea lui va duce la pierderea sprijinului oferit de alianță, anunță MEDIAFAX.

„Una din propunerile venite din rândul membrilor noștri pe care o vom susține este contractul electoral garantat, cu demisie în alb. Din păcate, această prevedere nu există din punct de vedere legal, așa că noi vom cere fiecărui candidat care are sigla AUR în dreptul său, pe buletinul de vot, să semneze un contract cu fiecare votant. Va fi un contract între candidat și votant, semnat e ambele părți, și garantat de către noi. Cei care nu vor respecta contractele care cuprind oferta și programul electoral al candidaților, li se va retrage spriinul politic din partea formațiunii noastre. Este un alt fel de a face politică, este o modalitate de a ne poziționa fără baroni, jocuri de culise și vrem să fim în afara modelului de politician de acum”, a declarat George Simion, liderul partidului AUR, vineri, în cadrul unei conferințe de presă.

Citește și: Guvernul Orban, dinamitat din interior: Îmi doresc din toată inima să fie sfârșitul unui asemenea mod de a face politică

George Simion a afirmat că partidul va sprijini candidații, atât în precampanie și campanie, cât și pe parcursul celor patru ani de mandat. Acesta a precizat că majoritatea candidaților vor fi din afara partidului.

„Elementul inedit, noutatea și apelul nostru către români, pornind astăzi, campania <>, este că le oferim listele de partid ale AUR, practic, le punem la dispoziție formațiunea noastră politică pentru a candida la alegerile locale și parlamentare din 2020. Vrem să reprezentăm o schimbare pentru clasa politică din România și tocmai de aceea, majoritatea candidaților vor fi din afara membrilor noștri de partid. Este oferta pe care o facem românilor. De la recrutarea, stabilirea țintelor și definirea campaniei pentru viitorii candidați, până la suportul juridic și organizațional, pas cu pas, pe toată perioada precampaniei, campania de strângeri de semnături și campaniei electorale propriu-zise, până la cei patru ani de mandat pe care ei îi vor avea în calitate de primari, colnsilieri locali, județeni și președinți de consiliu județean”, a explicat George Simion.

Liderul partidului AUR a mai spus că vor exista probe pentru candidați, elaborate de experți și i-a îndemnat pe români să candideze, specificând că nu e nevoie ca aceștia să fie afiliați politic.

„Vom începe chiar de astăzi (vineri - n.r) să înscriem pe site-ul nostru doritorii de a candida la alegerile locale din 2020, ei vor trece anumite probe și un interviu cu experți din administrația locală și din mediu privat, și după stabilirea pe fiecare unitate administrativ-teritorială a fiecărui candidat de către comisia de experți, va începe popularizarea și munca propriu-zisă pentru aceste candidaturi. Așa că, îndemnăm toți românii să candideze, fără a fi nevoie să își asume o afiliere politică sau alta. Știm cu toții cum se fac listele electorale, cu se ajunge să votăm astăzi, liste întregi de oameni despre care nu știm nimic, dar de regulă, sunt amanți, rude, prieteni, reprezentanți ai unor grupuri de interes. Vrem să schimbăm modul de a face politică în România, și tocmai de aceea, vom avea un proces transparent de a selecta oameni din afara partidului și din afara găștilor de interese”, a argumentat liderul AUR.

Simion a specificat că așteaptă din partea candidaților „studii, experiență managerială și activitate politică anterioară”.

„Desigur, ne interesează dacă au mai avut contracte cu statul și dacă există bănuieli asupra lor privind morala”, a conchis acesta.

Liderul AUR a menționat și o altă parte a campaniei, „Diaspora se întoarce acasă” și a menționat că deja există diasporeni care și-au manifestat dorința de a candida.

„Una din componentele acestei campanii va fi campania <>. Oferim listele tuturor românilor din străinătate, de bună credință, care vor să facă o schimbare în România, care au înțeles că protestele nu sunt de ajuns. În Anglia, am lansat prima filială din Diaspora și la conferința de duminică, foarte mulți dintre participanți și-au manifestat dorința de a candida, de la Lupeni, Hunedoara, Gorj, Satu Mare...E important ca acești oameni, veniți cu o altă mentalitate, indiferent care e expertiza lor profesională, să se-ntoarcă acasă”, a subliniat Simion.

Citește și: DNA a deconspirat o altă rețea importantă! .

AUR nu exclude nici posibilitatea unui candidat unic la locale.

„Suntem dispuși să stăm la masa negocierilor, să vorbim despre candidați unici, atât timp cât acei candidați unici vor trece de criteriile noastre. (...) Facem un apel la Unirea forțelor, dar să fie într-adevăr, oameni capabili, competenți”, a completat reprezentantul partidului.

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) este partidul Diasporei care și-a constituit prima filială în Marea Britanie, la Wolverhampton.

Filiala AUR din Marea Britanie are 20 de reprezentanțe locale, iar președinte interimar al filialei a fost desemnat Adrian Popa, originar din Suceava.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.