Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aliatul lui Silvio Berlusconi, Matteo Salvini, confirmă opoziţia faţă de euro şi normele UE

berlusconi

Un aliat important al fostului premier italian Silvio Berlusconi şi-a reafirmat marţi opoziţia faţă de euro şi normele UE, el dezvăluind astfel diviziuni în alianţa conservatoare care este favorita următoarelor alegeri, relatează DPA. 'Spre deosebire de alţii, nu ne formulăm ideişe în funcţie de oportunităţi, alegeri sau sondaje de opinie: euro a fost, este şi rămâne un experiment eşuat care a afectat locurile de muncă şi dezvoltarea în Italia', a declarat la Roma Matteo Salvini, liderul partidului de extremă dreapta Liga Nordului, conform Agerpres.

Cu o zi înainte, Berlusconi a încercat să dea asigurări Uniunii Europene printr-o vizită la Bruxelles, ocazie cu care a subliniat convingerile sale eurofile şi a promis că Italia va respecta normele UE privind deficitul, chiar dacă acestea ar putea fi 'discutabile'. 'Dacă există constrângeri bugetare ale UE, directive, regulamente care penalizează familiile şi afacerile italiene, pentru noi aceste reglementări nu există', a replicat Salvini, aliatul lui Berlusconi.

El s-a adresat jurnaliştilor din parlamentul italian după ce a anunţat că Alberto Bagnai, economist care a scris o carte ce prezice prăbuşirea euro, va candida pentru Ligă în alegerile generale din 4 martie. Salvini şi blocul conservator al lui Berlusconi întrunesc aproape 40% din voturi şi se apropie de o majoritate parlamentară, potrivit unor sondaje de opinie. Dar tensiunile între cei doi lideri au determinat mulţi analişti să se întrebe dacă alianţa dintre cei doi lideri va fi una durabilă.

Într-unul dintre scenariile post-electorale, Berlusconi ar putea rupe rândurile cu Salvini şi să formeze o mare coaliţie cu Partidul Democrat (PD), de guvernământ, condus de Matteo Renzi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.