Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alina Gorghiu DEVOALEAZĂ 'cadoul OTRĂVIT' dat de PSD primarilor: 'O invitaţie la îndatorare...'

popularmechanics.com
otrava - cadou otravit

Alina Gorghiu iese la rampă cu acuzaţii dure la adresa PSD şi susţine că Guvernul a adoptat o Ordonanţă prin care primăriile sunt invitate, practic, să se îndatoreze. Liberala face referire la OUG prin care administraţiile locale vor putea să utilizeze excedentul bugetar pentru cheltuielile salariale. "Un cadou otrăvit", spune Gorghiu, care mai susţine că măsura va duce la reducerea drastică a investiţiilor.

Citeşte şi: ‘Salvată’ de avocat, Alina Bica rămâne în Costa Rica. Curtea Supremă judecă azi dosarul fostei şefe DIICOT

"Ieri, în timp ce presa și opinia publică erau atente la vizita lui Frans Timmermans, Guvernul PSD adopta o OUG, prin care administraţiile locale vor putea să utilizeze excedentul bugetar pentru cheltuieli cu personalul și se vor putea împrumuta de la Trezoreria Statului. Este de fapt, un cadou otrăvit, o invitație la îndatorare. În realitate, măsurile vor reduce drastic resursele pentru investiții și vor accentua dependența primăriilor față de Guvernul PSD.

Folosirea excedentelor bugetare pentru plata salariilor este cea mai contestabilă idee, pentru că se va ajunge la o diminuare gravă a investițiilor.

Nici nu este greu să ne dăm seama ce urmăreşte PSD. Astfel de resurse suplimentare au mai ales localitățile urbane, majoritatea fiind conduse de primari de dreapta. Probabil, Guvernul va considera că problemele acestora legate de salarii au fost rezolvate și nu le vor mai oferi un alt sprijin. Astfel, ajutorul va veni exclusiv pentru comune, unde nu există astfel de ”excedente”.

Ceea ce oferă PSD este o nouă metodă de amăgire a primarilor şi o încercare evidentă de a crea un nou tip de clientelă politică.
Comunităţile locale nu se pot dezvolta fără investiţii, iar stagnarea evoluţiei este o practică veche şi consacrată a PSD de a-şi păstra o masă electorală dependentă de stat.", scrie Alina Gorghiu pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.