Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alina Gorghiu: 'E necesar să discutăm despre o eventuală guvernare comună'

Alina Gorghiu

Partidul Naţional Liberal este un "partener privilegiat" al premierului Dacian Cioloş, consideră liderul PNL, Alina Gorghiu, precizând că este necesară o întâlnire cu acesta în care să se discute despre o eventuală guvernare comună. "Sunt convinsă că e necesară o întâlnire pentru a discuta, într-un viitor apropiat, despre toate aceste proiecte comune, despre o eventuală guvernare comună, despre platforma domniei sale, despre (...) programul liberal pentru guvernare. (...) Domnul Cioloş nu este o persoană care s-a încuiat într-un palat de fildeş, nu este un om care să nu comunice cu Partidul Naţional Liberal sau cu alte partide de pe scena politică românească, însă eu tot cred că suntem un partener privilegiat al domnului Cioloş", a declarat Gorghiu, la B1 TV.

Potrivit Alinei Gorghiu, în Platforma "România 100" Cioloş îşi expune nişte principii, însă se poate guverna numai în baza unui program de guvernare. "Prim-ministrul, care nu este angajat politic în acest moment, îşi expune nişte principii în baza cărora şi-a derulat activitatea guvernamentală în ultimul an de zile, însă în baza unui program de guvernare al unui partid politic poţi guverna după 11 decembrie. (...) Proiectele noastre au pornit de la acele principii şi noi lucrăm la programul ăsta încă din 2015. (...) Sunt foarte multe proiecte care îşi găsesc deja începuturile în mandatul domnului Cioloş şi vor continua după, sunt altele noi, pe care vrem să le demarăm. Joi (...) vom şti ce discuţii să purtăm ulterior, cu ce îmbunătăţim platforma, astfel încât să fie cel mai bun produs (...) politic - guvernamental cu care Partidul Naţional Liberal să vină în faţa electoratului pentru alegerile din 11 decembrie, pentru câştigarea lor", a spus Gorghiu.

Preşedintele PNL a subliniat că formaţiunea politică pe care o conduce şi-a asumat "voluntar" susţinerea lui Dacian Cioloş după alegerile parlamentare, ca fiind o soluţie "decentă, civilizată, de echilibru şi de stabilitate". "Am votat cot la cot cu toţii în Parlament şi PSD-ul, care astăzi îl consideră pe Dacian Cioloş duşmanul naţiunii (...), dar miza a fost una comună. Să nu uităm că anul trecut cam pe vremea asta, momentul social prin care România trecea, drama de la Colectiv, a fost un moment (...) de maximă responsabilitate, când preşedintele a propus această soluţie de mijloc, tocmai pentru a găsi liniştea de care aveam nevoie pentru a aşeza lucrurile şi s-a întâmplat să fie o reţetă corectă", a precizat Gorghiu. Totodată, liderul liberalilor a spus că nu a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis despre susţinerea de către PNL a lui Dacian Cioloş în funcţia de premier după alegerile parlamentare. "Nu. Despre ce facem noi politic n-o să discutăm cu preşedintele. Preşedintele nu face politica mică, măruntă a partidelor politice", a mai afirmat Gorghiu, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.