Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alina Gorghiu intervine în războiul Dăncilă-Tăriceanu: 'Înțelegeți acum cu ce guvernare de balamuc are de-a face Președintele Iohannis?'

facebook
alina gorghiu

Senatorul liberal Alina Gorghiu afirmă că „guvernarea parcă sare din cracă în cracă” după ce Viorica Dăncilă a anunțat că îi va trimite președintelui Klaus Iohannis propuneri pentru mai multe ministere după discuțiile pe care le-a avut cu disidenții din ALDE. Ea caracterizează mutarea lui Dăncilă ca fiind un „plan jenant” de a cârpi guvernul.

Ședință de guvern la Palatul Victoria - OUG surpriză pregătită de Dăncilă pentru românii din Diaspora

„Guvernarea parcă sare din cracă în cracă! Aţi mai văzut vreodată atâta debandadă?! ALDE anunță că a ieșit de la guvernare. Dăncilă nu contrazice și, în funcție de toane, promite că va veni în Parlament fie pentru remaniere, fie pentru restructurare. Dar apoi Premierul îndeplinește proceduri constituționale ca și cum coaliția ar fi bine, sănătoasă... Așa că a scris la Cotroceni pentru remaniere. Domnul Tăriceanu scrie și el tot acolo să nu se accepte cererea venită de la Guvern.

Înțelegeți acum cu ce guvernare de balamuc are de-a face Președintele Iohannis?
De fapt, Premierul a lansat o ofertă către ALDE să revină în coaliție. Este în drept să încerce, dar e mai bine să așteptăm și răspunsul.

În caz de refuz oficial, faptul că a racolat pentru Guvern niște cetățeni care sunt și membri ALDE nu înseamnă nimic. Noi, în România, avem legi și una din ele, cea a partidelor politice, spune că hotărârile partidului politic se iau prin votul majorității. Pe această bază partidele se angajează politic de conducerile lor.

Deci să facă un efort Viorica Dăncilă și să nu mai repete prostia că, dacă o susțin 3 membri, ALDE a intrat acel partid la guvernare. Altfel, te pomenești că anunță 3 deputați PSD nemulțumiți că intră în opoziție și atunci ce se întâmplă? Cere Dăncilă vot în Parlament pentru că nu mai este propriul partid la putere?

Dar să nu vorbim mai mult decât face despre șarlatania asta. Acest plan jenant a fost a treia sau a patra încercare de a cârpi guvernul. Dacă apelează la așa ceva, este clar că frica de votul de încredere de la Parlament este uriașă. Încearcă să câștige timp. Au înțeles că majoritatea parlamentară nu mai este a PSD și moțiunea vine peste ei.”, scrie Gorghiu într-o postare pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.