Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gorghiu nu a fost chemată la ședința comună a guvernelor României și Italiei. Motivul din spatele deciziei premierului (surse)

Facebook
Alina Gorghiu

Surse politice ne-au declarat că la reuniunea comună a Guvernelor României și Italiei, de la Roma, va lipsi unul dintre cei mai importanti ministri ai cabinetului Ciolacu și anume ministrul Justitiei, Alina Gorghiu.

Gorghiu nu a fost chemată să facă parte din delegația miniștrilor care merg la Roma din cauza sensibilităților legate de condamnații români adăpostiți de Italia, susțin sursele citate.

”Reuniunea celor două Guverne este încă un prilej excelent să lucrăm împreună pentru cetățenii noștri și pentru a oferi noi pârghii de colaborare investitorilor din România și Italia.

Aprofundarea cooperării economice și atragerea de investiții italiene în România sunt priorități ale relației bilaterale”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu.

Italia, paradisul fugarilor

Italia este țara pe care o preferă certații cu legea. Un nume sonor care se află în Peninsulă este cel al lui Ionel Arsene, pe care statul român nu a reușit încă să-l aducă în țară.

Arsene, condamnat la 6 ani și 8 luni închisoare, cu reședința în provincia Brescia, s-a predat în Bari pentru a fi judecat în sudul Italiei.

Mario Iorgulescu, condamnat la 13 ani și 8 luni închisoare pentru omor. În urma unor expertize medicale plătite de părinții acestuia, a rezultat că nu are discernământ și astfel a scăpat de extrădare.

Începând cu 2019 – 2020, mai mulți condamnați pentru fapte de corupție din România s-au predat autorităților italiene, apoi au inițiat procese de extrădare costisitoare.

Din analiza ministerului Justiției privind situația fugarilor, sunt preferate Curțile de Apel din Bari, Napoli, Bologna sau Milano.

Condamnații, care de cele mai multe ori dispun de importante resurse financiare, își cumpără în prealabil locuințe în Italia, dar se predau pe raza curților de apel amintite care sunt recunoscute pentru practica de a refuza mandatele de extrădare pe motiv că nu sunt condiții decente de arest în România.

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.