Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alina Gorghiu s-a întâlnit cu guvernatoarea Prefecturii Tokyo / Despre ce au discutat

Facebook
Alina Gorghiu

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, aflată în vizită în Japonia, s-a întâlnit, joi, cu guvernatoarea Prefecturii Tokyo, Yuriko Koike, cu care a discutat, printre altele, despre egalitatea dintre femei şi bărbaţi în politică.

"Yuriko Koike, guvernatoarea Prefecturii Tokyo, gestionează o zonă cu 37 de milioane de oameni. Este prima femeie din istoria Japoniei care ocupă acest rol. A fost o onoare să o întâlnesc ieri (joi - n.r.). Am discutat despre egalitatea dintre femei şi bărbaţi în politică, cum e în România, cum e în Japonia: 'Nu e uşor să spargi gheaţa într-o lume a bărbaţilor' a spus doamna Koike. Aşa e. Însă proiectele pentru promovarea femeilor în politică sunt un 'must'", a scris Gorghiu, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit ministrului, criza umanitară declanşată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei a fost, de asemenea, pe agenda discuţiilor.

"Am felicitat-o pe doamna Koike pentru Conferinţa de la Tokyo pentru sprijinirea Ucrainei care a avut loc chiar luni. Democraţia, statul de drept şi progresul sunt valori pe care se sprijină şi Parteneriatul Strategic dintre România şi Japonia", a transmis Gorghiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.