Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alina Gorghiu: Se va face această rotativă foarte uşor şi nu cu multe zbateri, cum ar spera unii sau alţii

rotativa psd pnl

Alina Gorghiu, preşedintele interimar al Senatului, a afirmat miercuri, în emisiunea Proiect de Ţară: România, de la Prima News, că se va face această rotativă guvernamentală foarte uşor şi nu cu multe zbateri, cum ar spera unii sau alţii, ea precizând că la sfârşitul acestei sesiuni parlamentare vom avea cu siguranţă un nou guvern cu un nou premier.

Gorghiu a mai spus că o parte din miniştri se vor regăsi în viitorul Guvern, cei care au confirmat iar o parte vor fi schimbaţi, pentru că va fi îmbunătăţită echipa, anunță news.ro.

”Se va face această rotativă foarte uşor şi nu cu multe zbateri, cum ar spera unii sau alţii. La sfârşitul acestei sesiuni parlamentare vom avea cu siguranţă un nou guvern cu un nou premier”, a spus Alina Gorghiu.

Ea a precizat că protocolul coaliţiei spune că această rotativă se face undeva la sfârşit de lună mai, dar a arătat că procedura presupune nişte termene de la depunerea mandatului premierului, până la consultările formale prevăzute de Constituţie, prezentarea în faţa preşedintelui, desemnarea premierului, audierile în Parlament.

”Nu cred că poate pune cineva degetul fix pe o dată, important este ai un program de guvernare articulat şi o coaliţie stabilă”, a menţionat Gorghiu.

Nicolae Ciucă va fi cel care va decide, după rotativă

Preşedintele interimar al Senatului a arătat, despre dorinţa PSD de a păstra portofoliul Transporturilor, că pe protocol, Ministerul Transporturilor vine la PNL şi că decizia PNL este de a încerca să se respecte protocolul semnat.

Despre ceea ce va face preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, după ce va pleca din funcţia de premier, Alina Gorghiu a arătat că Nicolae Ciucă va fi cel care va decide, va veni în PNL şi partidul va decide.

Senatoarea a menţionat că o parte din miniştri se vor regăsi în viitorul Guvern, cei care au confirmat, care şi-au bifat obiectivele care au ştiut ce au de făcut şi au şi comunicat iar o parte vor fi schimbaţi, pentru că va fi îmbunătăţită echipa.

”Nu e un capăt de drum, e un lucru firesc să împrospătezi, dar decizia este una colectivă, va aparţine fiecărui partid”, a spus Gorghiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.