Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alina Mungiu-Pippidi face lista neagră a criticilor lui Iohannis: Macovei și Liiceanu sunt primii

alina mungiu

Alina Mungiu-Pippidi , cea pe care Klaus Iohannis ar fi vrut-o consilieră la Cotroceni, îi enumeră, într-un editorial, pe cei care l-ar fi ajutat indirect pe Victor Ponta, criticând-ul pe președintele PNL Klaus Iohannis. Pe lista neagră a lui Pippidi sunt Monica Macovei, Gabriel Liiceanu, Vladimir Tismăneanu, dar și alți băsiști, cum îi numește autoarea.

”Contra lui Johannis, evaluat demult de mine pe bază de sondaje și performanță la Sibiu ca fiind unicul contracandidat cu potențial, se încheiase un pact blatist între pontiști și băsiști, cu misiunea de a-i sabota candidatura sub pretextul unor probleme legale. De asta o schimbare de lege care anihila și ce mai rămăsese din cazul contra lui, deja câștigat în instanța de fond, nu a fost dusă de PSD până la capăt, deși în avantajul lor, iar persoane din anturajul lui Train Băsescu primiseră resurse să se bată pentru locul trei, în idea că lui KJ i se vor rupe picioarele, românește, și ei vor deveni candidații unici ai dreptei în turul doi (demență, că oricum nu ar fi câștigat ei contra lui Ponta). Pentru asta întreaga presă băsistă a fost mobilizată, deopotrivă cu cea pontistă. Când Monica Macovei a făcut declarații contra lui KJ în august, Antena 3 a deschis jurnalul cu ele. I-am trimis de altfel linkurile întrebând-o dacă asta nu o pune pe gânduri. În acel moment am decis că societatea civilă asupra căreia am o influență, orizontală și prin persuasiune, nu altfel, și eu personal, o să facem tot ce putem să spargem monopolul nedemocratic creat de PSD după ruperea USL, să îl apărăm pe cât posibil pe KJ de această conspirație ticăloasă prin demascarea ei și să ne promovăm agenda noastră, cum am făcut și în 2004, prin aceste alegeri.

Legea aministiei și grațierii, MCV-ul și sprijinul DNA erau deci toate adoptate de KJ când Monica și trupa de zgomote a început să ne someze între cele două tururi (nu se osteniseră să citească), ocazie cu care i-am informat că totul era deja organizat și că asemenea somații făceau doar serviciul de demobilizare, dând impresia că candidatul nostru e un criminal care se conformează doar pus cu spatele la zid.

Dar cu cost: PNȚcd a dispărut, iar Băsescu și-a menținut popularitatea cât a stat în contract, nu și după. Au grijă alegătorii.

Andi Lăzescu de la GDS a scris că KJ îi amintește de Chance Gardener, persaonajul lui Koszinski. Pentru cine nu știe, e vorba de un retardat analfabet pe care alții vor să îl facă președinte (merci, Andi, referință directă la cercul nostru ieșean de film, recepționată).

Dan Tapalagă a scris despre KJ ca este de o ”ignoranță așezată” și o ”incompetență serioasă”.

Volo Tismăneanu l-a calificat pe Klaus drept un  ”Relu Fenechiu cu nume german”.

Gabriel Liiceanu îi dădea sfaturi lui Ponta să se transforme la un an după ce transformarea eșuase, și îl întreba pe Johannis ce promisiuni face să îl bată pe Ponta, când omul îi spunea că el își pune pe tavă trecutul, nu promisiunile, și asta îl deosebește de alții. Mari mulțumiri vouă, tuturor, și noroc că avem o nouă societate civilă, autentică, capabilă de altruism și solidaritate, că asta veche, care nu a vrut să își publice finanțările de presă transparent astă vară, ne-a dat măsura ei deplină.”, scrie Alina Mungiu-Pippidi pe romaniacurata.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.