Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alis Grasu (SABIF): 672 de solicitări la Ambulanță în cursul zilei de joi

www.kfetele.ro
alis grasu

Peste 670 de persoane din București și Ilfov au avut nevoie de ambulanță de joi dimineață de la ora 8,00 până la 17,30, a declarat, pentru Agerpres, managerul SABIF, Alis Grasu. "De la ora 8,00 dimineață până acum au fost 672 de persoane care au avut nevoie de ambulanță în București și Ilfov. Dintre acestea, 355 au fost cazuri de urgență de cod roșu și cod galben. Dintre urgențe, 93 de persoane se aflau în loc public când li s-a făcut rău, dintre ele 24 au prezentat lipotimii și 19 au fost sincope", a spus Alis Grasu.

Managerul SABIF a precizat că nu toate solicitările pentru ambulanță au fost din cauza caniculei și nu este o creștere exagerată a numărului de cereri față de alte zile. Potrivit Departamentului pentru Situații de Urgență, în ultimele 24 de ore, au fost raportate 61 de leșinuri la nivel național din cauza caniculei.

DSU a avertizat, joi, cetățenii să nu consume alcool și cafea și să se hidrateze suficient pe perioada caniculei care a cuprins toată țara. "Este cod roșu de caniculă în județele Satu Mare, Bihor, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Sălaj, Cluj, Mureș, Alba, Hunedoara, Mehedinți și Dolj, unde se vor înregistra temperaturi maxime extreme, comparabile cu recordurile absolute ale perioadei, și care se vor situa între 39 și 42 de grade. Restul țării este sub cod portocaliu, așa că aveți grijă în această perioadă", este mesajul postat de DSU pe pagina sa de Facebook.

Medicii recomandă să nu se consume băuturi alcoolice, cafea sau băuturi cu mult zahăr și să nu se iasă afară la orele de vârf, respectiv între 11,00 și 18,00. Totodată, medicii subliniază că trebuie consumați cel puțin doi — trei litri de apă pe zi, iar persoanele care ies afară trebuie să aibă grijă să se protejeze de căldura soarelui purtând haine lejere, din fibre naturale, să aibă capul acoperit, să poarte ochelari de soare și să folosească chiar și umbrele.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.