Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alocăm 103 milioane de euro pentru a creşte capacitatea sistemului şi a calităţii serviciilor de educaţie timpurie, transmite ME

brasovmetropolitan.ro
ministerul educației

Ministerul Educaţiei, în calitate de coordonator de reforme şi investiţii finanţate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), a lansat apelul competitiv de proiecte pentru „Dezvoltarea serviciilor de educaţie timpurie complementare”, finanţat din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), prin care alocă 103 milioane de euro pentru amenajarea, igienizarea şi dotarea a minimum 2 săli pentru activităţi cu copiii, achiziţionarea de mobilier, echipamente şi materiale necesare amenajării spaţiilor serviciilor complementare nou înfiinţate, achiziţionarea materialelor didactice, a hranei, precum şi a transportului pentru copii, pentru o perioadă de cel puţin 12 luni şi servicii de informare, consiliere şi sprijin pentru părinţii/reprezentanţii legali/persoana în grija căreia se află copilul, potrivit news.ro.

”Alocăm 103 milioane de euro pentru a creşte capacitatea sistemului şi a calităţii serviciilor de educaţie timpurie, de a îmbunătăţi ratele de participare, atât la nivel antepreşcolar, cât şi la nivel preşcolar, prin deservirea de până la 20 000 de copii, provenind din grupuri defavorizate. În cadrul prezentului apel, vor fi prioritizate proiectele care se vor implementa în comunităţi rurale izolate, defavorizate din punct de vedere economic sau care vizează grupuri vulnerabile de copii”, anunţă mnisterul Educaţiei, miercuri.

Valoarea maximă a grantului per proiect este de 250.000 de euro (fără TVA), valoare eligibilă PNRR.

Servicii complementare

Potrivit ministerului, ”fiecare proiect va urmări înfiinţarea de servicii complementare, care să deservească de la minimum 16 copii până la maximum 50 de copii. ”Bugetele proiectelor se vor utiliza pentru: amenajarea, igienizarea şi dotarea a minimum 2 săli pentru activităţi cu copiii, achiziţionarea de mobilier, echipamente şi materiale necesare amenajării spaţiilor serviciilor complementare nou înfiinţate; achiziţionarea materialelor didactice, a hranei, precum şi a transportului pentru copii, pentru o perioadă de cel puţin 12 luni; servicii de informare, consiliere şi sprijin pentru părinţii/reprezentanţii legali/persoana în grija căreia se află copilul”, se mai arată în comunicat.

”Solicitanţii eligibili din cadrul acestui apel de proiecte vor aplica sub forma unui parteneriat stabilit la nivel local. Acesta va fi alcătuit, în mod obligatoriu, din următoarele părţi: o autoritate publică locală şi o unitate de învăţământ preuniversitar acreditată cu personalitate juridică. Parteneriatul poate conţine şi alte instituţii publice/private, conform art. 31 din HG nr. 1.604/2022, care pot face parte din reţeaua de suport profesional, în funcţie de nevoia identificată la nivel local. De asemenea, pot face parte din cadrul parteneriatului şi organizaţii neguvernamentale care se pot implica în managementul, operarea sau acoperirea totală sau parţială a activităţilor eligibile, conform cheltuielilor din prezentul ghid”, precizează Ministerul Educaţiei.

Depunerea proiectelor se realizează exclusiv online, prin platforma electronică dedicată PNRR, cu respectarea perioadei de depunere: 08.02.2023 (ora 09:00) - 07.03.2023 (ora 23:59). În această perioadă, potenţialii beneficiari ai apelului pot adresa întrebări legate de depunerea cererilor de finanţare la adresa de e-mail consultare.pnrr@edu.gov.ro. mai anunţă ministerul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.