Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alpha Bank a vândut un portofoliu de credite neperformante de 10,8 miliarde de euro către fondul american de investiţii Davidson Kempner

alpha bank

Grupul bancar elen Alpha Bank, prezent şi pe piaţa din România, a anunţat luni vânzarea unui portofoliu de credite neperformante în valoare de 10,8 miliarde de euro precum şi o participaţie de 80% din acţiunile furnizorului de servicii de credite Cepal Holdings către fondul american de investiţii Davidson Kempner, transmite Reuters.

Vânzarea acestui portofoliu de credite neperformante, denumit Galaxy, va fi a doua mare securitizare a expunerii pe creditele neperformante din Europa, după un proiect similar al băncii italiene Monte dei Paschi's Sienna, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Valeriu Gheorghiță anunță când se va renunța la purtarea măștii în România

Tranzacţia ar urma să reducă ponderea creditelor neperformante a Alpha Bank în Grecia de la 29%, în luna septembrie 2020, până la 13%.

"Acesta este un punct de cotitură pentru banca noastră în contextul în care facem un pas decisiv în a rezolva problemele cu calitatea activelor generate de pe urma unei recesiuni de durată în Grecia", a declarat directorul general de la Alpha Bank, Vassilis Psaltis. În pofida unor condiţii fără precedent din cauza COVID-19, am putut încheia o tranzacţie atât de complexă în doar opt luni de la lansare", a adăugat Vassilis Psaltis.

Suma totală primită de Alpha Bank este echivalentă cu 35% din valoarea contabilă totală a portofoliului de credite. Vânzarea ar urma să se finalizeze în al doilea trimestru, în funcţie de obţinerea aprobării autorităţilor de reglementare.

Alpha Bank Romania este o bancă universală, ce oferă o gamă largă de servicii şi produse atât pentru segmentul de piaţă dedicat persoanelor fizice, cât şi pentru sectorul IMM şi corporate, printr-o reţea de unităţi situate în Bucureşti şi alte oraşe mari din ţară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.